«Virusfest»: Το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ στη Βουλγαρία προς τιμήν του κορωνοϊού

Το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ στη Βουλγαρία, με την επωνυμία «Virusfest», η οποία προήλθε από την πανδημία της Covid-19 ξεκινά σήμερα και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 26 Απριλίου.

Η πολιτιστική ζωή στη Βουλγαρία έχει «μεταφερθεί» στο διαδίκτυο και πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες, επισήμανε, μιλώντας στη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας (BNR), ο Νικολάι Τοντόροφ, μέλος της διοργανώτριας ομάδας του «Virusfest».

Αν και είναι το πρώτο του είδους του, το διαδικτυακό φεστιβάλ έχει τον φιλόδοξο στόχο να προσφέρει διασκεδαστικές δραστηριότητες για όλους. Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων- συναυλίες, παραστάσεις, εργαστήρια τέχνης, μαγειρικές επιδείξεις, stand-up κωμωδία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης αφηγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα με διαδικτυακές διαλέξεις για διάφορα κοινωνικά θέματα.

Η παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του φεστιβάλ είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του, στο κανάλι στο Youtube και στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν και δεν απαιτείται εγγραφή ή υποβολή προσωπικών δεδομένων.

«Η ζωή δεν σταματά. Μέσω αυτού του φεστιβάλ οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες θα δείξουν ότι η δημιουργική ώθηση είναι πολύ ισχυρότερη από οποιονδήποτε περιορισμό», τόνισε ο κ. Τοντόροφ, προσθέτοντας ότι το φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία για τους καλλιτέχνες «να βγουν από τον "λήθαργο" που προκαλεί αυτή η ασυνήθιστη κατάσταση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ