Το «The Crown» στα άδυτα του Παλατιού: Πώς ο σκηνογράφος εισέβαλε κρυφά στο Μπάκιγχαμ

Η σειρά με τους εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο 'The Crown' βασίζει μεγάλο μέρος της επιτυχίας της στο γεγονός ότι μεταφέρει τους fans των royals σε μία ρεαλιστική εποχή εκείνης της περιόδου.

Σε αυτό φυσικά βοηθάει η εξαίρετη επιλογή σκηνικών, κουστουμιών αλλά και τους βραβευμένους με όσκαρ cast ηθοποιών. Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε είναι πως ακριβώς έγινε η τόσο ακριβής απεικόνιση του Παλατιού του Μπάκινγχαμ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, o Martin Childs, σκηνογράφος της σειράς, αποφάσισε να μπει στο Παλάτι κάνοντας ένα tour με τουρίστες, όταν η παραγωγή πήρε αρνητική απάντηση από τη Βασίλισσα για μελέτη του χώρου για τις ανάγκες της σειράς.

Μιλώντας στο Royal Television Society, ο Childs που είναι βραβευμένος με Όσκαρ για τα σκηνικά του Shakespeare in Love, είπε πως "το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ είναι πώς θα μεταμόρφωνα αυτά τα δωμάτια σε χώρους όπου θα γυριζόταν η σειρά, όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να μιλάνε και να υπάρχει ένα ενδιαφέρον.

Κάθε φορά που ήμουν σε ένα δωμάτιο κοιτούσα μέσα από τις πόρτες στο επόμενο δωμάτιο για να δω όλες τις ενδιαφέρουσες λήψεις που θα φαίνονταν στην οθόνη”, πρόσθεσε.

Ο Childs που έπρεπε να μεταμορφώσει πάνω από 15 διαφορετικούς χώρους ώστε να μοιάζουν με το βρετανικό Παλάτι αποκάλυψε:

"Το μόνο πράγμα που ήξερα είναι ότι τα δωμάτια του πάνω ορόφου ήταν χτισμένα σε enfilade (σ.σ. ακολουθία δωματίων χωρίς διαδρόμους) δηλαδή τέσσερα δωμάτια στη σειρά συνδεδεμένα με πόρτες και όχι διάδρομο. Από τη στιγμή που το έμαθα αυτό για τα ιδιωτικά διαμερίσματα, το δωμάτιο της βασίλισσας και το βεστιάριο, το δωμάτιο του Φίλιππου, είχα μια αρχιτεκτονική μεταφορά για έναν ασυνήθιστο γάμο. Σήμαινε ότι μπορούσε ο ένας να κλείσει την πόρτα στον άλλο, να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους, και να είναι κοντά όταν το θέλουν”, συνέχισε.

Όσο για τη "μυστική αποστολή” του για να δει από κοντά το Παλάτι, ο βραβευμένος σκηνογράφος είπε ότι το tour ήταν κάπως απογοητευτικό αφού ανακάλυψε ότι πολλά από τα δωμάτια ήταν παρόμοια, οπότε το να ψάχνει διαφορετικά κτίρια για να μιμηθεί το Παλάτι, έγινε μια εύκολη διαδικασία της παραγωγής.

Σημειώνεται ότι η τέταρτη σεζόν κατάφερε να βραβευτεί στα Golden Globes ως η Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά.

Καθώς κι οι πρωταγωνιστές Josh O’Connor, Emma Corrin και Gillian Anderson κατάφεραν να τιμηθούν με Χρυσή Σφαίρα για τους ρόλους τους ως πρίγκιπας Κάρολος, Diana και Margaret Thatcher αντίστοιχα.

Τα γυρίσματα για την επόμενη σεζόν της σειράς θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι με την Imelda Staunton να αντικαθιστά της Olivia Colman στον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Πηγή: Must