Κλείσιμο

Το πασχαλινό πρόγραμμα του ΣΚΑΪ 100,3

Ο ΣΚΑΪ 100,3 εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με πασχαλινές εκπομπές, ανάλογες με το ύφος της κάθε μέρας. Μαζί σας στις μέρες κατάνυξης, αλλά και στο εορταστικό τραπέζι!


Άρης Πορτοσάλτε & Μάριος Μπέγζος - ‘’Ο Ιούδας… είναι γύρω μας’’
Ο Ιούδας είναι γύρω μας, αλλά πολλές φορές η προδοσία κρύβεται μέσα μας. Ο καθηγητής Μάριος Μπέγζος και ο Άρης Πορτοσάλτε συζητούν για την προδοσία, την Μεγάλη Παρασκευή 8 με 10 το πρωί.

Βασίλης Χιώτης & Νότης Παπαδόπουλος - ''Μια του Νότη, δυο του Χιώτη, την Μεγάλη Παρασκευή''
Ο Βασίλης Χιώτης και ο Νότης Παπαδόπουλος, συζητούν με τον διοικητή του Αγίου Όρους, Κωστή Δήμτσα, για τη ζωή των μοναχών στις 20 μονές, αλλά και τις προσπάθειες προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Μεγάλη Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι.

Χριστίνα Βίδου & Αθανάσιος Δρίτσας - ''Ανθρώπινος πόνος και λύτρωση''
Απόγευμα Μ. Παρασκευής με τον καρδιολόγο, συνθέτη και συγγραφέα, Θανάση Δρίτσα. Ένα ταξίδι μεγάλο. Με αφορμή αυτή την ημέρα θλίψης, απώλειας και πόνου, περνάμε στη σύγχρονη αντίληψη του πόνου στην κοινωνία του ευδαιμονισμού και συνδέουμε τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου με τη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα των ημερών μας.
Μεγάλη Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα.

Τρίφωνο - ''Προσκυνώ το πάθος, ανυμνώ την ταφή''
Μία παραγωγή του «Τρίφωνο» αποκλειστικά για τον ΣΚΑΪ 100,3.
Μεγάλη Παρασκευή, στις 7 το απόγευμα.

Άρης Πορτοσάλτε - ''Ο ιστορικός Ιησούς"
Τα ιστορικά χρόνια του Ιησού και ο Ιησούς στα ιστορικά χρόνια. Μία διαδρομή στα ρωμαϊκά χρόνια, την κοινωνία της εποχής, τις δομές της, την πίστη και τις αξίες της. Αυτή την εποχή ο Ιησούς ξεκινά τη διδασκαλία του, επιλέγει τους μαθητές του, ταξιδεύει σε όλες τις περιοχές γύρω από τη Γαλιλαία, προκαλεί με τους λόγους του, καθώς οι ιδέες του αναστατώνουν την καθεστηκυία τάξη.
Επίσης, μέσα από τη διήγηση των καλεσμένων, παρουσιάζονται τα Πάθη του Κυρίου και η πορεία του προς το Θάνατο και την Ανάσταση. Στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ μιλούν ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Καρακόλης και ο Θεολόγος Καθηγητής, Στέλιος Αραβαντινός.
Μεγάλο Σάββατο, στις 6 το απόγευμα.

Κωνσταντίνα Βαρσάμη - ''Το Πάσχα μας''
Λίγο πριν την Ανάσταση, θυμόμαστε τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και τους λόγους που ορίζουν τη μοναδικότητα του ελληνικού Πάσχα.
Μεγάλο Σάββατο, στις 8 το βράδυ

Γιάννης Κολοκυθάς & Μαρία Αναστασοπούλου - ''Τα παιδιά της Αλλαγής… πασχαλιάτικα''
Τρεις ώρες παιδιά της Αλλαγής! Αυτή την Κυριακή, αλλάζουμε εμείς, γινόμαστε παιδιά της Ανάστασης. Μαζί θα στρώσουμε τραπέζι.
Την Κυριακή του Πάσχα, στις 8 το πρωί.

Γιάννης Ντσούνος & Χρήστος Κούτρας - ''Άσε μας… και το Πάσχα;"
Και Πάσχα εδώ; Και Πάσχα εδώ και εκεί και παντού! Το νου σας, μαζί μας θα γιορτάσετε!
Κυριακή του Πάσχα, στις 11 το πρωί.

Βασίλης Χιώτης & Νότης Παπαδόπουλος - ''Μια του Νότη, δυο του Χιώτη και το Πάσχα''
Ο Βασίλης Χιώτης και ο Νότης Παπαδόπουλος, είναι γνώστες των εθίμων του Πάσχα. Γυρίζουν… δεξιά τη σούβλα με το αρνί και… αριστερά τη σούβλα με το κοκορέτσι. Και μη ξεχνάμε, ο Βοσκόπουλος ταιριάζει με το αρνί και ο Πουλόπουλος με το κοκορέτσι. Βάλτε φωτιά στα κάρβουνα! Κυριακή του Πάσχα, στις 12 το μεσημέρι.

Έλενα Παπαδημητρίου & Πέννυ Μπαλτατζή - ''Πάσχα με την Πέννυ Μπαλτατζή''
Έχουμε δώρα, έχουμε ένα μεγάλο φιλί, έχουμε εξωτικό χαρμάνι και… πάνω απ’ όλα, έχουμε την Πέννυ Μπαλτατζή. Θα ακούσουμε παρέα όμορφη μουσική και θα τα συζητήσουμε όλα.
Κυριακή του Πάσχα, στις 3 το μεσημέρι.

Μάνος Βουλαρίνος & Πέτρος Νικολάου - ''Πασχαλινό… Ό,τι να 'ναι"
Φίλες, φίλοι και υπόλοιποι, το «Ό,τι να ‘ναι» δε θα σας αφήσει μόνους σας ούτε την Κυριακή του Πάσχα! Στις 4 το απόγευμα, την ώρα που ημιλιπόθυμοι θα χωνεύετε, εμείς θα στηρίζουμε όλα αυτά που αξίζουν στήριξη.
Κυριακή του Πάσχα, στις 4 το απόγευμα, χωνευτικό «Ό,τι να ‘ναι».

'Αρης Πορτοσάλτε & Βασίλης Λαμπρινουδάκης - ''Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου"
Ασκληπιείο της Επιδαύρου, το θεραπευτικό κέντρο της αρχαιότητας.
Ο Άρης Πορτοσάλτε και ο καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης, παρουσιάζουν μια μοναδική ξενάγηση του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, τη Δευτέρα του Πάσχα 8 με 10 το πρωί.

Βασίλης Χιώτης & Νότης Παπαδόπουλος - ''Μια του Νότη, δυο του Χιώτη, τη Δευτέρα του Πάσχα''
Ο Βασίλης Χιώτης και ο Νότης Παπαδόπουλος, φιλοξενούν στο στούντιο τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο.
Δευτέρα του Πάσχα, στη 1 το μεσημέρι