Κλείσιμο

Tο Netflix δημιούργησε μια σειρά για να σου μαθει να κοιμάσαι σωστά

Μετά το Headspace Guide to Meditation, σειρά είχε το Headspace Guide to Sleep. H πλατφόρμα του Netflix, με τη βοήθεια ειδικών, δημιούργησε αυτές τις σειρές μερικών επεισοδίων προκειμένου να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων. Αν λοιπόν, ο διαλογισμός ήταν το πρώτο βήμα, τότε ο ύπνος είναι σίγουρα πλέον το βασικότερο.

Εκτός από τις συσκευές, χρειάζεται να “απενεργοποιείς” και το μυαλό σου πριν τον ύπνο
Παίρνουμε ως δεδομένο πλέον πως γνωρίζεις ότι η χρήση συσκευών στο κρεβάτι και λίγο πριν τον ύπνο είναι το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και την ξεκούραση σου. Ωστόσο, ακόμη κι αν καταφέρνεις να το τηρήσεις εντελώς, δε σημαίνει ότι ο ύπνος σου γίνεται άμεσα καλύτερος. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που έχουν την δύναμη να τον επηρεάσουν και σίγουρα δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις κάθε έναν από αυτούς ξεχωριστά.

Έχοντας αυτά στο μυαλό, το Netflix δημιούργησε έναν “οδηγό” προς την καλύτερη ποιότητα ύπνου. Ο ύπνος είναι μία παγκόσμια εμπειρία, όπως ακριβώς και το περιεχόμενο της πλατφόρμας. Έτσι, πλέον οι άνθρωποι σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκονται, μπορούν να στραφούν εκεί για συμβουλές.

Η ειδικός Eve Lewis Prieto μοιράστηκε 3 tips που μπορούν να δοκιμάσουν όλοι οι άνθρωποι για να κοιμούνται καλύτερα:

Βάλε τα όρια σου μεταξύ ημέρας και νύχτας
Στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου, συχνά το σώμα δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας. Συνεχίζεις να είσαι το ίδιο απασχολημένη και στρεσαρισμένη με τα πράγματα γύρω σου. Ωστόσο, χρειάζεται να δίνεις κάθε μέρα το “σημάδι” στο σώμα σου πως μπορεί να αρχίσει να χαλαρώνει. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ζεστό μπάνιο αργά το απόγευμα.

Βρες λίγο χρόνο για να πατήσεις “παύση”
Φέρνοντας τον εαυτό σου αντιμέτωπο με μία διαρκή πίεση μέσα στη μέρα, είναι δύσκολο μετά ο ύπνος σου να είναι ήρεμος και χαλαρωτικός. Αν θες να σε βοηθήσεις λίγο περισσότερο, δοκίμασε να κάνεις μερικά διαλείμματα μέσα στη μέρα και να παίρνεις μερικές βαθιές αναπνοές. Mία άλλη λύση θα ήταν να ακούσεις κάτι που σε ηρεμεί, όπως μία μουσική playlist ή κάποιο podcast.

Μην προσπαθείς υπερβολικά
Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να εξαναγκάσεις τον εαυτό σου να κοιμηθεί. Ακόμη κι αν μένεις για ώρες στο κρεβάτι κοιτώντας το ταβάνι, δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Είναι προτιμότερο να σηκωθείς και να κάνεις κάτι μέσα στο σπίτι που ίσως σε κουράσει έστω για λίγο και φέρει την επιθυμία για ύπνο. Με το ζόρι, όμως, δεν θα καταφέρεις τίποτα.

Διαβάστε ακόμη:

-BANANA BREAD ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΕΥΡΙ ΒΡΩΜΗΣ

-O ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ OLIVIA RODRIGO ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ HEARTBREAKS ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΜΑΣ

Πηγή: Savoirville