Το HAPPY TRAVELLER στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ (vid+pics)

Το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 17.40, ο Ευτύχης ταξιδεύει σε έναν πολύ ιδιαίτερο προορισμό. Το Happy Traveller, μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ, φτάνει στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, το πιο κοντινό σημείο στον Βόρειο Πόλο, που έχει φτάσει η εκπομπή έως τώρα. 

Πηγαίνει με αεροπλάνο, στη βορειότερη πόλη του πλανήτη, το Longyearbyen όπου το καλοκαίρι δεν νυχτώνει ποτέ και εξερευνά το κέντρο της και τα πιο αξιόλογα σημεία ενδιαφέροντος στη γύρω περιοχή.

Μπαίνει σε παγοθραυστικό με προορισμό έναν εντυπωσιακό παγετώνα και βλέπει πολική αρκούδα. Επισκέπτεται ένα παλιό ανθρακωρυχείο, εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης και βλέπει από κοντά το παγκόσμιο καταφύγιο σπόρων που αποτελεί την ελπίδα της ανθρωπότητας σε περίπτωση που κάτι πάει πολύ στραβά. Πηγαίνει, επίσης, σε μια εγκαταλελειμμένη σοβιετική πόλη-φάντασμα, την Pyramiden, που αποτελούσε ένα από τα πιο φημισμένα ανθρακωρυχεία τον προηγούμενο αιώνα καθώς και στο δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του αρχιπελάγους, το Barentsburg όπου βρίσκεται το εν λειτουργία ρωσικό ορυχείο. 

HAPPY TRAVELLER στο Αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ της Νορβηγίας το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 17.40, στον ΣΚΑΪ

Happy Traveller: ταξιδιωτική εκπομπή από αληθινούς ταξιδιώτες!

Δείτε το trailer:

Πηγή: skai.gr