Το death metal συγκρότημα Omicron δεν αλλάζει όνομα λόγω της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού

Η βελγική death metal μπάντα Omicron παραμένει ακλόνητη, δηλώνοντας ότι δεν θα αλλάξει το όνομά της, που είναι ίδιο με εκείνο της παραλλαγής της COVID-19 που ανακαλύφθηκε πρόσφατα.

Η νέα παραλλαγή έχει χαρακτηριστεί «ανησυχητική» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εν μέρει λόγω της έλλειψης πληροφοριών σχετικά με τη μεταδοτικότητά της και την πιθανότητα να προκαλέσει σοβαρή νόσηση.

Καθώς η μετάλλαξη συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, τα μέλη του συγκροτήματος Omicron - μίλησαν στο VICE για το εάν έχουν πρόθεση να αλλάξουν το όνομά της μπάντας μετά τη νέα ανακάλυψη.

«Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει ότι αυτό θα συνέβαινε και ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα το καταλάβει» ανέφεραν.

«Αν σκοπεύουμε να αλλάξουμε το όνομά μας; Με τίποτα. Δεν θα αφήσουμε έναν ιό να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να γίνει αντιληπτή η ιδέα μας».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το συγκρότημα διευκρίνισε ότι άντλησε το όνομά του από το σύστημα γαλαξιών Omicron και όχι από τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.

Αναφερόμενα στις ανησυχίες ότι μπορεί να «επωφεληθούν» από την παραλλαγή, τα μέλη του βελγικού συγκροτήματος τόνισαν: «Το να έχουμε το ίδιο όνομα με τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού είναι μια επιπλέον ευθύνη που πρέπει να φέρουμε. Θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε προσεκτικά εδώ γιατί δεν θέλουμε ο κόσμος να πιστεύει ότι κερδίζουμε με τα δεινά των άλλων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ