Κλείσιμο

Το Brexit διχάζει ακόμα και μουσικά - «Μάχη» για την πρωτιά στα Charts

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Την τελευταία μάχη τους δίνουν αυτή την εβδομάδα Remainers και Brexiteers στο Ηνωμένο Βασίλειο, με διακύβευμα την πρωτιά στα download charts της χώρας.

Σύμφωνα με το περιοδικό The New European, οι πολέμιοι του Brexit συντονίζουν προσπάθειες ώστε την Παρασκευή, ημέρα του Brexit, το νούμερο 1 στα δημοφιλέστερα τραγούδια που έχουν κατέβει μέσω διαδικτύου στη χώρα να είναι η «Ωδή στη Χαρά» του Μπετόβεν, σύνθεση γνωστή και ως ύμνος της ΕΕ.

Οι Remainers έχουν επιλέξει μια συγκεκριμένη απόδοση του μουσικού έργου από τον Ολλανδό διευθυντή ορχήστρας Αντρέ Ριέ. Το κομμάτι ανέβηκε από το νούμερο 48 την Κυριακή στο νούμερο 1 την Τετάρτη, όντας ήδη το δημοφιλέστερο μουσικό κομμάτι στα downloads της Amazon και στα iTunes.

Αντίθετα, οι υποστηρικτές του Brexit προσπαθούν να αναδείξουν κορυφαίο διαδικτυακό μουσικό κομμάτι της εβδομάδας το σατιρικό τραγούδι '17 Million F*ck Offs' («17 Εκατομμύρια Άι Γαμ...τε») του κωμικού Ντόμινικ Φρίσμπι, που βρίσκεται στο νούμερο 2.

Το τραγούδι, που περιλαμβάνει βωμολοχίες σαν αυτή του τίτλου, αναφέρεται στον αριθμό των Βρετανών που ψήφισαν υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα του 2016.