Έκρηξη Τιμ Μπάρτον κατά Warner Bros για το Batman: «Άντε γ…..ε» 

Μιλώντας στο περιοδικό Empire, ο Μπάρτον αποκάλυψε ότι δεν έχει δει ακόμη το «The Batman» του Ματ Ριβς

Την πικρία του που υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από το επιτυχημένο franchise ταινιών του Batman, το οποίο ο ίδιος καθιέρωσε, εξέφρασε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον.

Ο γνωστός σκηνοθέτης βρίσκει «αστείο» να βλέπει το franchise ταινιών με τον Batman να γίνεται όλο και πιο σκοτεινό, μετά και το «The Batman» του Ματ Ριβς που έκανε μεγάλη επιτυχία στα κινηματογραφικά ταμεία, όταν ο σκοτεινός τόνος που είχε προσδώσει στον Άνθρωπο Νυχτερίδα στις δύο δικές του ταινίες τον ανάγκασαν να φύγει από το franchise μετά το «Batman Returns» του 1992. 

Μιλώντας στο περιοδικό Empire, ο Μπάρτον αποκάλυψε ότι δεν έχει δει ακόμη το «The Batman» [ «Θα ήθελα να το δω» διευκρίνισε]  αλλά πρόσθεσε, «Είναι αστείο να το βλέπω τώρα (τον «σκοτεινό» Μπάτμαν), γιατί έρχονται όλες αυτές οι αναμνήσεις τύπου "Είναι πολύ σκοτεινό", κι αυτό με κάνει να γελάω λίγο».

Το «Batman Returns» του Μπάρτον συνάντησε κάποια αντίσταση από τo κινηματογραφικό στούντιο Warner Bros λόγω του σκοτεινού τόνου του, και το στούντιο δεν ήθελε να συνεχίσει με μια τρίτη ταινία του Μπάρτον. Ο σκηνοθέτης αποχώρησε και αντικαταστάθηκε από τον Τζόελ Σουμάχερ, ο οποίος πήγε σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τον Μπάρτον, με ένα κωμικό κιτς τόνο με τα  «Batman Forever» και «Batman & Robin».

«[Τότε] πήραν τον αντίθετο δρόμο», είπε ο Μπάρτον. «Αυτό είναι το αστείο. Αλλά μετά είπα: «Περιμέντε ένα λεπτό. Εντάξει. Για σταθείτε λίγο εδώ. Παραπονιέστε για μένα, είμαι πολύ περίεργος, είμαι πολύ σκοτεινός, και μετά πηγαίνετε και βάζετε ρώγες στο κοστούμι [σ.σ  του Batman]; Άντε γ....ε. Σοβαρά. Λοιπόν, ναι, νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν κατέληξα [να κάνω μια τρίτη ταινία.]».

«Δεν είμαι απλώς υπερβολικά σκοτεινός», πρόσθεσε ο Μπάρτον. «Αυτό με αντιπροσωπεύει με την έννοια ότι… έτσι βλέπω τα πράγματα. Δεν έχω πρόθεση το πολύ σκοτάδι. Υπάρχει ένα μείγμα... Αισθάνομαι πολύ στοργικά για το [«Batman Returns»] γιατί το ένοιωθες ως ένα περίεργο πείραμα». 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Batman