Θεωρίες Συνωμοσίας: Τζορτζ Σόρος (τρέιλερ)

Conspiracy Files: George Soros, The Billionaire Global Mastermind? Ένα ντοκιμαντέρ, παραγωγής BBC, σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 00.30, στον ΣΚΑΪ.

Σε μια εποχή ακραίας πόλωσης, αβεβαιότητας και διχασμού, οι θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζουν να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και να αγγίζουν μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Στο επίκεντρο πολλών από αυτές βρίσκεται ένας 90χρονος Εβραίος με καταγωγή από την Ουγγαρία, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος.

Ηγέτες όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βίκτορ Ορμπάν και ο Ερντογάν τον θεωρούν μέγα εχθρό τους, καθώς πιστεύουν πως κινεί τα νήματα για την εγκαθίδρυση της “Νέας Τάξης Πραγμάτων”, μιας μυστικής απολυταρχικής παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ιδιαίτερα στους κόλπους της ακροδεξιάς, διακινείται η θεωρία πως ο Σόρος εργάζεται παρασκηνιακά για την αποσταθεροποίηση της Αμερικής και ολόκληρου του κόσμου και οργανώνει διεθνώς τις προσφυγικές ροές, τις οποίες χρησιμοποιεί ως πολιτικό όπλο. Η πολιτική δράση του για τη διαφάνεια και τη δημοκρατία, αλλά ακόμα και το φιλανθρωπικό έργο του Σόρος αντιμετωπίζονται με μια επιθετική λαϊκιστική κριτική που φαίνεται να έχει ξεκάθαρη αφετηρία τον αντισημιτισμό. Όμως όσο ακραίες και να γίνονται οι θεωρίες συνωμοσίας που τον αφορούν, φαίνεται πως βρίσκουν το κοινό τους, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις παρασύρεται σε επικίνδυνα μονοπάτια με πολύ σοβαρές συνέπειες.

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ του BBC, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, συγγραφείς και ιστορικοί αναλύουν αυτές τις εκρηκτικές θεωρίες με νηφαλιότητα για να βρουν από πού πηγάζουν και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία.

Θεωρίες Συνωμοσίας: Τζορτζ Σόρος
Ντοκιμαντέρ σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση
Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στις 00.30, στον ΣΚΑΪ

 

Δείτε το τρέιλερ

 

 

 

 

Πηγή: skai.gr