Στη νέα γαλλική dramedy «Anaïs in Love» ο έρωτας και το χάος είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα

Στη νέα γαλλική dramedy «Anaïs in Love» ο έρωτας και το χάος είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να ισχυριστούμε ότι το Anaïs in Love είναι η νέα ταινία της Greta Gerwig. Όσο όμως εκείνη είναι απασχολημένη με την ταινία της Barbie, η Γαλλίδα σκηνοθέτρια Charline Bourgeois-Tacquet κάνει το ντεμπούτο της με μία ταινία που χρειαζόμασταν εδώ και καιρό.

Το Anaïs in Love είναι η ταινία που αγκαλιάζει τον έρωτα, το χάος και τα μπερδέματα

Όλα ξεκινούν με την Anaïs, μία millenial η οποία συνεχώς τρέχει να προλάβει. Τώρα, το τι θέλει πραγματικά να προλάβει είναι ένα σοβαρό ερώτημα. Άλλες φορές η Anaïs μοιάζει να θέλει να προλάβει απλά ένα ραντεβού στο οποίο έχει αργήσει, ενώ άλλες φαίνεται πως τρέχει για να μην την προλάβει η ίδια ζωή. Ερωτεύεται, δίνεται, χωρίζει, απομακρύνεται και πάλι από την αρχή, χωρίς να ακολουθεί κανόνες και στεγανά σε όλη αυτή τη διαδικασία.

Μέσα σε αυτό το χάος που επικρατεί στη ζωή της, γνωρίζει και τον Daniel, έναν μορφωμένο κύριο που την περνά αρκετά χρόνια. Καθώς οι δυο τους ξεκινούν να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί, τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά. Ειδικά, όταν η Anaïs προσπαθεί με κάθε τρόπο να έρθει πιο κοντά με την επί 12 χρόνια σύντροφο του Daniel.

Ανάμεσα στα τρια αυτά άτομα δημιουργείται μία ιδιαίτερη και ξεκαρδιστική ισορροπία που καθιστά την Anaïs άλλη μία αντι-ηρωίδα, από αυτές με τις οποίες μπορείς να ταυτιστείς αμέσως.

Το “χάσμα των γενεών” εντείνει την προσπάθεια της Anaïs να χωρέσει σε αυτόν τον κόσμο

Το Anaïs in Love είναι πάνω απ’όλα μία ταινία ενηλικίωσης ενός ανθρώπου που δεν έχει βρει ακόμη την θέση του σε αυτόν τον κόσμο, όπως πολλοί άλλοι. Η Anaïs  γράφει μία διπλωματική που δεν θα τελειώσει ποτέ, δεν έχει ποτέ λεφτά στην άκρη για να πληρώσει το ενοίκιό της και πάντοτε αργεί στα ραντεβού της.

Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί είναι πολύ απασχολημένη με το να ζει στο τώρα και να μη τη νοιάζει τι θα συμβεί στα επόμενα λεπτά. Η αφέλεια της συναντά μία τρομακτική ωριμότητα μέσα της, που αν την παρατηρήσει κανείς καλά, ίσως του αλλάξει τη ζωή.

Διαβάστε ακόμη:

Τι είναι το “jobfishing” και πως να προφυλαχτείς από αυτό

3 λάθη που κάνει πάντα ένας Σκορπιός στις σχέσεις του
 

Πηγή: www.savoirville.gr