Στέμμα για.. τρεις - Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης στέφει την ερωμένη του δεύτερη βασίλισσα

Ο playboy βασιλιάς της Ταυλάνδης, Μάχα, «έγραψε ιστορία» προσφέροντας στέμμα στην ερωμένη του, Σινεενάτ «Κόι» Βονγκβαζιραπάκντι παρά την προηγούμενη φυλάκιση της για «ασέβεια» στην τρέχουσα βασίλισσα.

Ο βασιλικός τίτλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, δόθηκε στα 36α γενέθλια της «Κόι», ένα μήνα μάλιστα αφότου εχθροί της διέρρευσαν αποκαλυπτικές σέλφι της.

Το ζευγάρι φορούσε ταιριαστά μπλε παλτά καθώς απελευθέρωσαν ψάρια και πουλιά σε μια βουδιστική τελετή για να σηματοδοτήσουν τα γενέθλιά της στην προβλήτα Wasukri στην Μπανγκόκ.

Για την μέχρι τώρα μοναδική βασίλισσα της χώρας, τη 42χρονη Σουτίντα, η αναβάθμιση της ερωμένης σημαίνει «ταπείνωση».

Από το 2019 , η Βονγκβαζιραπάκντι είχε αναγορευτεί σε «Τσάο Κουν Πρα», δηλαδή επίσημη ερωμένη Ταϊλανδού μονάρχη, λίγους μήνες μετά τον γάμο του με τη βασίλισσα Σουτίντα. Τώρα όμως η ερωμένη αναβαθμίζεται.

Η 36χρονη Σινινάτ "Κόι" Βονγκνατζιραπάκντι, πρώην νοσηλεύτρια και πιλότος, υποβιβάστηκε και φυλακίστηκε τον Οκτώβριο επειδή παραβίασε τη βούληση του 68χρονου βασιλιά και επειδή υπήρξε μη νομιμόφρων απέναντι στη μοναρχία, αφού φέρεται να σαμποτάρισε την ανακήρυξη της τέταρτης συζύγου του μονάρχη ως βασίλισσας. Έκτοτε δεν την είδε κανείς και μετά αποκαθίστατο με βασιλικό διάταγμα. 

Η Κόι ουσιαστικά ήταν πρόπερσι για μερικούς μήνες η δεύτερη σύζυγος του βασιλιά της Ταϊλάνδης δίπλα στην βασίλισσα Σουτίντα και μάλιστα έφερε μερικές φορές τον τίτλο της βασιλικής-ευγενούς συζύγου. 

Με πληροφορίες από Daily Mail, ΑΠΕ-ΜΠΕ