Spy In The Wild: Μία συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση στον ΣΚΑΪ

Μία πρωτοποριακή σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής BBC, έρχεται σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση στον ΣΚΑΪ. Από τη Δευτέρα 28 έως και την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου στις 18.40, το «Spy In The Wild» κατακλύζει τις οθόνες μας.

Πριν από τρία χρόνια, η σειρά Spy in the Wild έφερε κάτι εντελώς νέο και διαφορετικό στο είδος του ντοκιμαντέρ, χάρη σε μια πρωτοποριακή ιδέα: να κινηματογραφήσει τα πιο ενδιαφέροντα ζώα με εξοπλισμό εξ’ ολοκλήρου καμουφλαρισμένο, ώστε να μπορέσει να καταγράψει αφιλτράριστη τη φυσική συμπεριφορά των πρωταγωνιστών χωρίς καμία ανθρώπινη ανάμειξη. Η σειρά επιστρέφει με έναν νέο κύκλο επεισοδίων, χρησιμοποιώντας ολοκαίνουργιες τεχνολογίες, και υπόσχεται να φέρει στην οθόνη μας ακόμα πιο μαγευτικές εικόνες.

Οι παραγωγοί του BBC δημιούργησαν πάνω από 50 εκπληκτικά ρεαλιστικά, κινούμενα και αυτόνομα αντίγραφα ζώων και πτηνών εξοπλισμένα στο εσωτερικό τους με κάμερες υψηλής ανάλυσης, και τα τοποθέτησαν στο φυσικό περιβάλλον σε κάθε γωνιά της γης. Κάθε ένας από αυτούς τους ρομποτικούς "κατασκόπους" κατάφερε να μπει σε φωλιές, να γίνει αποδεκτός από οικογένειες και αγέλες ζώων, και να καταγράψει μια αθέατη αλλά συναρπαστική καθημερινότητα γεμάτη εκπλήξεις. Μπροστά στα "μάτια" του κατασκόπου, οι πρωταγωνιστές του ζωικού βασιλείου νιώθουν ανενόχλητοι από την ανθρώπινη παρουσία και δείχνουν χωρίς συστολή το χιούμορ, τα ταλέντα, τα συναισθήματα και γενικά τη φυσική συμπεριφορά τους. Το αποτέλεσμα; Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει τη φύση στο πρώτο πλάνο και εμάς πιο κοντά της από ποτέ. 

Δείτε το trailer

Παραγωγός της σειράς είναι ο John Downer, βραβευμένος με Grammy και βετεράνος δημιουργός ορισμένων από τα πιο επιτυχημένα ντοκιμαντέρ του BBC. 

Στον ρόλο του αφηγητή ο David Tennant, βραβευμένος με BAFTA και γνωστός σε όλους μας ως Doctor Who στην ομώνυμη σειρά – ορόσημο του BBC.

Τι θα δούμε αναλυτικά:

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου
The Tropics

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, οι ρομποτικοί "κατάσκοποι" αναλαμβάνουν δράση στις τροπικές περιοχές του πλανήτη και κινηματογραφούν για έναν χρόνο την πλούσια καθημερινότητα των ζώων που ζουν εκεί. Ένα ρομποτικό γοριλάκι καταγράφει για πρώτη φορά πώς "τραγουδούν" οι πραγματικοί άγριοι γορίλες όταν τρώνε κάτι που τους αρέσει πολύ. Στην Κόστα Ρίκα, "κατάσκοποι" με μορφή χελώνας και γύπα φέρνουν στην οθόνη μας ένα μοναδικό θέαμα: χιλιάδες γιγάντιες χελώνες που διαγκωνίζονται στην παραλία για να βρουν το καλύτερο μέρος να γεννήσουν τα αυγά τους. Στη Ζάμπια, ένας ρομποτικός ιπποπόταμος μπαίνει σε μια οικογένεια πραγματικών ιπποπόταμων και μας μεταφέρει σκηνές από μια άγρια διαμάχη τους. Στη Βόρεια Αυστραλία, μια ρομποτική νυχτερίδα καταγράφει δραματικές σκηνές με νεογέννητες νυχτερίδες να κάνουν τις πρώτες πτήσεις τους πάνω από τα ανοιχτά σαγόνια πεινασμένων κροκοδείλων, ενώ στο Βόρνεο ο ρομποτικός ουρακοτάγκος εξάπτει με μοναδικό τρόπο την περιέργεια των πραγματικών. Τέλος, στη Νότια Αμερική, "κατάσκοποι" με μορφή πιγκουίνου και φώκιας απαθανατίζουν τη δραματική προσπάθεια των πραγματικών πιγκουίνων να βγουν στη στεριά, να περάσουν ανάμεσα από χιλιάδες ευέξαπτους θαλάσσιους λέοντες και να φτάσουν επιτέλους στα μικρά τους.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου
The North

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς, οι ρομποτικοί "κατάσκοποι" ταξιδεύουν βόρεια των τροπικών και καταγράφουν πώς οι αλλαγές των εποχών καθορίζουν τη ζωή των πλασμάτων που ζουν εκεί. Στα πανέμορφα χιονισμένα βουνά της Ιαπωνίας, ο ρομποτικός μακάκος καταγράφει ενδημικές μαϊμούδες σε ανέμελες στιγμές να απολαμβάνουν τα νερά φυσικών θερμών πηγών. Στο Μεξικό, ένα ρομποτικό κολιμπρί μάς φέρνει στο επίκεντρο ενός εκθαμβωτικού γεγονότος, της ταυτόχρονης άφιξης δισεκατομμυρίων πολύχρωμων πεταλούδων που έρχονται για να περάσουν τον χειμώνα στα βουνά της χώρας. Στην Αλάσκα, "κατάσκοποι" με μορφή αετού, αρκούδας και ψαριού φέρνουν στην οθόνη μας ένα μοναδικό θέαμα: τεράστιες αρκούδες γκρίζλι συγκεντρώνονται στο ίδιο σημείο και περιμένουν το μεγαλύτερο γεύμα της χρονιάς, τους σολομούς που επιστρέφουν από την ανοιχτή θάλασσα για να γεννήσουν. Στην Αγγλία, ο "κατάσκοπος" σκίουρος αποκαλύπτει την εξυπνάδα των πραγματικών, και μας δείχνει πως κάθε ένας τους μπορεί να θυμηθεί έως και 4000 σημεία όπου έχει κρύψει καρπούς για το χειμώνα.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου
The Islands

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς, οι ρομποτικοί "κατάσκοποι" ταξιδεύουν στα πιο απομονωμένα νησιά των νότιων θαλασσών και περνούν χρόνο ανάμεσα σε μοναδικά ζώα, τα οποία χαράζουν τη δική τους εξελικτική πορεία χωρίς επιδράσεις από την ενδοχώρα. Στα νησιά Γκαλαπάγκος, μια ρομποτική ιγκουάνα κινηματογραφεί τις πραγματικές θαλάσσιες ιγκουάνες να χαλαρώνουν στον ήλιο, να παλεύουν μεταξύ τους για την καλύτερη φωλιά, αλλά και να καθαρίζουν το δέρμα τους από το αλάτι με έναν ασυνήθιστο και αστείο τρόπο. Στα Νησιά των Χριστουγέννων, ο ρομποτικός κάβουρας ακολουθεί τους πραγματικούς στο επικίνδυνο δρομολόγιό τους μέχρι τη θάλασσα, περνώντας ανάμεσα από κάθε λογής εμπόδια, και γιορτάζει μαζί τους την ολοκλήρωση του ταξιδιού, μιμούμενος τον μοναδικό χορό τους. Στο νησί Κόμοντο, ένα ρομποτικό γουρουνάκι ρισκάρει κυριολεκτικά την αρτιμέλειά του για να φέρει σε πέρας μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Την εποχή της αναπαραγωγής, οι γιγάντιοι δράκοι του Κόμοντο πρωταγωνιστούν σε σκηνές που μοιάζουν βγαλμένες από το Jurassic Park, καθώς δίνουν άγριες μάχες για να εξασφαλίσουν μια σύντροφο. Ο "κατάσκοπος" προσπαθεί να καταγράψει απαρατήρητος όλη τη δράση, όμως δυστυχώς τραβάει την προσοχή των εξαγριωμένων δράκων και το μέλλον του κρίνεται αβέβαιο. 

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου
The Poles

Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, οι ρομποτικοί κινηματογραφιστές, που λειτουργούν καλύτερα από τους ανθρώπους στο κρύο, ταξιδεύουν στις πιο ψυχρές περιοχές του πλανήτη για να καταγράψουν τη ζωή των πιο ανθεκτικών ζώων του κόσμου. Σ’ ένα νησί κοντά στην Ανταρκτική, ένας "κατάσκοπος" με τη μορφή μωρού πιγκουίνου μπαίνει σε μια οικογένεια πραγματικών πιγκουίνων και καταγράφει τις προκλήσεις που φέρνει ο χειμώνας. Μόλις η τροφή αρχίσει να λιγοστεύει επικίνδυνα, οι γονείς αναγκάζονται να  αφήσουν μόνα τα μικρά τους και να κολυμπήσουν έως και 1600 χιλιόμετρα για να ψαρέψουν. Στο βορειότερο σύμπλεγμα νησιών της Νορβηγίας, μια ρομποτική αλεπού περιμένει μαζί με τις πραγματικές αρκτικές αλεπούδες ένα μοναδικό γεγονός. Με την έναρξη του καλοκαιριού, τα νεαρά θαλασσοπούλια που φωλιάζουν στις κορυφές ψηλών γκρεμών πρέπει να κάνουν την πρώτη τους πτήση μέχρι κάτω στη θάλασσα. Όσα πτηνά δεν τα καταφέρνουν, γίνονται το γεύμα των αλεπούδων που περιμένουν πεινασμένες κοντά στο σημείο προσγείωσης. Για το τέλος, την πιο δύσκολη αποστολή αναλαμβάνει ο πιο ανθεκτικός "κατάσκοπος". Ποιος άλλος θα μπορούσε να περάσει έναν ολόκληρο εξωπραγματικά παγωμένο χειμώνα στην Ανταρκτική, εκτός από ένα ρομπότ ή μια αποικία αυτοκρατορικών πιγκουίνων;

Spy In The Wild: Μία συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ, με πρωτοποριακές συνθήκες κινηματογράφησης. Δευτέρα 28 έως και Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου στις 18.40, σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση στον ΣΚΑΪ.
 

Πηγή: skai.gr