Eurovision 2022: Συγκίνηση με την νίκη της Ουκρανίας- Η Eντυπωσιακή έναρξη με το «Give Peace a Chance»

Με συντριπτική νίκη της Ουκρανίας, ολοκληρώθηκε ο 66ος μουσικός διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η συμμετοχή της Ουκρανίας στο διαγωνισμό με το συγκρότημα  Kalush Orchestra και το τραγούδι «Stefania» ξεσήκωσε το κοινό που ζητωκραύγαζε καθ' όλη την διάρκεια της ερμηνείας.

Η νίκη της Ουκρανίας έχει αδιαμφισβήτητα πολιτικό συμβολισμό αφού από την έναρξης της εισβολής της Ρωσίας στην χώρα, το κομμάτι έχει μετατραπεί σε έναν άτυπο ύμνο των Ουκρανών.

Η Ελλάδα κατέκτησε την 8η θέση.

Το διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς άνοιξε η Τσεχία με το τραγούδι «Lights Off» και τους We Are Domi.

Η Ελλάδα με το «Die Together» και την Αμάντα Γεωργιάδη θα εμφανιστεί στην 17η θέση, μετά από το Βέλγιο και πριν από την Ισλανδία.

Η μουσική γιορτή ξεκίνησε το τραγούδι, «Give Peace a Chance», παρουσιάζουν η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια Λάουρα Παουζίνι, ο τραγουδιστής Μίκα και ο παρουσιαστής Αλεσάντρο Κάτελαν, ενώ στη σκηνή επιστρέφουν και οι περσινοί νικητές Maneskin, για να τραγουδήσουν το νέο τους κομμάτι «Supermodel».

Η σειρά εμφάνισης όλων των χωρών

Τσεχία
Ρουμανία
Πορτογαλία
Φινλανδία
Ελβετία
Γαλλία
Νορβηγία
Αρμενία
Ιταλία
Ισπανία
Ολλανδία
Ουκρανία
Γερμανία
Λιθουανία
Αζερμπαϊτζάν
Βέλγιο
Ελλάδα
Ισλανδία
Μολδαβία
Σουηδία
Αυστραλία
Ηνωμένο Βασίλειο
Πολωνία
Σερβία
Eσθονία

Το 50% του τελικού αποτελέσματος κρίθηκε με την ψηφοφορία των τηλεθεατών, ενώ το άλλο 50% διαμορφώθηκε με την ψήφο των εθνικών επιτροπών. 

Σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, τηλεψηφοφόροι και κριτικές επιτροπές απονείμουν ο καθένας από 1 έως 8, 10 και 12 βαθμούς. Οι ενδιαφερόμενοι ψήφισαν μέσω της επίσημης εφαρμογής, από το τηλέφωνό τους ή μέσω SMS. Το παράθυρο ψηφοφορίας άνοιξε μετά την εκτέλεση του τελευταίου τραγουδιού και τελείωσε 15 λεπτά αργότερα. Οι ψήφοι καθορίζουν το 50% του αποτελέσματος. Οι επαγγελματικές κριτικές επιτροπές θα καθορίζουν το 50% του αποτελέσματος.

Αφού απονεμηθούν όλοι οι βαθμοί της κριτικής επιτροπής, αθροίζονται οι συνολικοί βαθμοί από την τηλεψηφοφορία για κάθε χώρα. Αυτά τα σύνολα προστίθενται στη συνέχεια στον πίνακα αποτελεσμάτων, ξεκινώντας από το κάτω μέρος και φτάνοντας μέχρι την κορυφή.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE-ESC

Πηγή: skai.gr