Κλείσιμο

Σε δημοπρασία κοστούμι που φορούσε η Γουίτνει Χιούστον στον "Σωματοφύλακα"

To εμβληματικό κοστούμι της «Βασίλισσας της νύχτας» το οποίο και φορούσε η Γουίτνει Χιούστον, στην θρυλική ταινία του 1992, « Ο σωματοφύλακας» δημοπρατείται με τιμή εκκίνησης τα 10.000 δολάρια, στον ιστότοπο δημοπρασιών ρούχων και αξεσουάρ που χρησιμοποιήθηκαν σε ταινίες, ScreenUsed.com.

Δημιούργημα της σχεδιάστριας κοστουμιών για ταινίες, Σούζαν Νίνιντζερ, η στολή της βασίλισσας της νύχτας περιλαμβάνει επιχρωμιωμένο πλαστικό για το στήθος, υφασμάτινο κορσέ, κορμάκι σε χρώμα μεταλλικό γκρι, κολάρο και ζώνη του ίδιου χρώματος, μακριά γάντια, μπότες με ψηλά τακούνια και ασημί αξεσουάρ για το κεφάλι.

Το εν λόγω κοστούμι, είναι ιδιαιτέρως αναγνωρίσιμο από το κινηματογραφικό κοινό καθώς η τραγουδίστρια απεικονιζόταν με αυτό στις αφίσες της ταινίας.

Παράλληλα, η Χιούστον το φορά στην περιβόητη σκηνή όπου ενσαρκώνοντας το ποπ είδωλο Ρέιτσελ Μαρρόν, δέχεται δολοφονική επίθεση επί σκηνής με την ζωή της να σώζεται από τον σωματοφύλακα Κέβιν Κόσνερ.

Το κοστούμι πάντως, όπως αναφέρεται στην περιγραφή, φέρει αρκετές φθορές λόγω της ευαισθησίας των υλικών του.

Συγκεκριμένα, έχει μερικές τρύπες αλλά και ξηλώματα που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων ενώ αρκετά κομμάτια υφάσματος λείπουν.

Οι ενδιαφερόμενοι πάντως πρέπει να σπεύσουν καθώς οι διαδικασίες δημοπράτησης θα ολοκληρωθούν στις 25 Αυγούστου.

Πηγή: skai.gr