Κλείσιμο

Σάλος για βίντεο με γυμνό ζευγάρι που σκαρφαλώνει στην Πυραμίδα του Χέοπα

Σάλο έχει προκαλέσει την Αίγυπτο βίντεο που δημοσιεύτηκε και δείχνει έναν άνδρα και μια γυναίκα να αγκαλιάζονται γυμνοί στην κορυφή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας ή Πυραμίδας του Χέοπα, με φόντο το νυχτερινό Κάιρο.

Στο βίντεο, το οποίο διαρκεί τρία λεπτά, δείχνει έναν άνδρα και μία γυναίκα να σκαρφαλώνουν πάνω στο αρχαίο κτίσμα και όταν φτάνουν στο πιο ψηλό σημείο, η γυναίκα βγάζει την μπλούζα της, ενώ το πλάνο κλείνει με τους δύο να αγκαλιάζονται.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Χάλιντ Αλ Ανάνι, έκανε λόγο για παραβίαση της δημόσιας ηθικής, σημειώνοντας ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η γενική εισαγγελία και ότι αν αποδειχθεί ότι τα πλάνα είναι αυθεντικά, θα υπάρξουν ποινές.

Ο Ασράφ Μόχι, γενικός διευθυντής του αρχαιολογικού χώρου στο οροπέδιο της Γκίζας, δηλώνει σίγουρος ότι το βίντεο είναι προϊόν μοντάζ καθώς τα μέτρα ασφάλειας στην περιοχή είναι πολύ αυστηρά και υπάρχει παντού φωτισμός.

«Οι πυραμίδες είναι τα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία στον κόσμο. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές φιλοδοξίες και πάθη όταν θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους γι' αυτές» ανέφερε ο Μόχι στην εφημερίδα Ahram Online.

Το βίντεο ανήρτησε στο YouTube την προηγούμενη Τετάρτη ο Δανός φωτογράφος Andreas Hvid, ο οποίος συχνά δημοσιεύει στο διαδίκτυο ανάλογο περιεχόμενο.

Δήλωσε μάλιστα ότι ήθελε εδώ και πολλά χρόνια να αναρριχηθεί στη Μεγάλη Πυραμίδα. «Η ιδέα να κάνουμε ένα γύρισμα γυμνοί εκεί επάνω υπήρχε εδώ και καιρό. Λυπάμαι που τόσοι πολλοί άνθρωποι οργίστηκαν αλλά έχω επίσης λάβει θετικές αντιδράσεις από πολλούς Αιγυπτίους, κάτι που νομίζω ότι αξίζει να θυμόμαστε», είπε ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για αληθινό βίντεο.

Τα σενάρια σχετικά με το πώς κατάφερε το ζευγάρι να ανέβει στην πυραμίδα, δίνουν και παίρνουν στο διαδίκτυο. Κάποιοι αναφέρουν ότι το ζευγάρι ενδεχομένως να δωροδόκησε τους φύλακες για να εξασφαλίσει την είσοδο.

Πηγή: skai.gr