Rituals στον ΣΚΑΪ: Μη χάσετε το Β μέρος του ντοκιμαντέρ του BBC (vid)

Την Κυριακή 17 Μαΐου στις 23.45 στον ΣΚΑΪ, το δεύτερο μέρος της συναρπαστικής σειράς ντοκιμαντέρ, παραγωγής BBC, σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση.

Οι τελετουργίες μάς καθοδηγούν στη ζωή και σημαδεύουν τις πιο σημαντικές στιγμές μας. Οι πιο απαιτητικές, επίπονες και επικίνδυνες από όλες τις τελετές είναι οι μυήσεις. Τελετές μύησης από όλο τον κόσμο, θα παρακολουθήσουμε στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ Rituals, με τίτλο Initiation.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, τα νεαρά αγόρια πρωταγωνιστούν σε μια επώδυνη τελετή μύησης, στην οποία γίνονται μικρές επιφανειακές τομές στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός τους. Μέσα από την αντοχή τους στον πόνο, γίνονται άντρες και τα σημάδια που μένουν στο δέρμα τους είναι μια παντοτινή απόδειξη γι’ αυτό. Στην Ινδία, η μύηση των γυναικών που θέλουν να γίνουν μοναχές γίνεται με μια τελετή στην οποία, μεταξύ άλλων, θυσιάζουν και τα μαλλιά τους με επώδυνο τρόπο. Στη Σενεγάλη, οι παλαιστές προσπαθούν να εξασφαλίσουν την επιτυχία τους στο άθλημα συμμετέχοντας σε πανάρχαιες τελετές του πολιτισμού τους. Και στην Ταϊβάν, οι άντρες που θέλουν να μπουν στα επίλεκτα σώματα του στρατού πρέπει να ολοκληρώσουν δέκα δύσκολες δοκιμασίες. 

Rituals μία μοναδική σειρά ντοκιμαντέρ σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση, κάθε Κυριακή, στον ΣΚΑΪ

Πηγή: skai.gr