Κλείσιμο

Procession: Ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο σεξουαλικής βίας στην καθολική εκκλησία έρχεται στο Netflix

O Robert Greene είναι ένας σκηνοθέτης που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αίσθηση με τα ντοκιμαντέρ που δημιουργεί. Φέτος, πρόκειται να δούμε στην πλατφόρμα του Netflix μία από τις πιο ολοκληρωμένες δουλειές του, με τίτλο Procession. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ ακολουθεί μία ακόμη ιδιαίτερη μέθοδο, αυτή του “drama therapy”.

Στο Procession, 6 γενναίοι άντρες καλούνται να θεραπεύσουν τα τραύματα του παρελθόντος
Μέσα από μία διαδικασία-πείραμα στο πλαίσιο των κινηματογραφικών μεθόδων, οι άντρες αυτοί καλούνται να ανακαλέσουν όλες τις μνήμες που έχουν από τα χρόνια της κακοποίησής τους. Το κοινό τους είναι πως και οι έξι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής βίας και κακοποίησης από καθολικούς ιερείς, όταν ακόμη ήταν παιδιά. Μέσα από αυτή τη θεραπευτική διαδικασία έχουν την ευκαιρία να ξανακερδίσουν τους χώρους που κάποτε έμοιαζαν εφιαλτικοί σε αυτούς. Ο στόχος φυσικά είναι η ψυχική τους ενδυνάμωση αλλά και η κάθαρση τους από όσα τους βαραίνουν όλα αυτά τα χρόνια.

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι τόσο ο Robert Greene όσο και αυτοί οι 6 άντρες
Χωρίς αυτούς, ο Greene δεν θα είχε καταφέρει να δημιουργήσει το Procession. Έτσι, σήμερα όλοι μαζί φέρουν τα credits του δημιουργού και της αυθεντικότητας αυτού του project. Άλλωστε για τον ίδιο τον Greene, το να παραχωρήσει αυτά τα credits, είναι ο τρόπος του να πει ένα ‘ευχαριστώ’ σε αυτούς τους άνδρες που τον εμπιστεύτηκαν.

Η μέθοδος του drama therapy εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι μία εξαιρετικά αμφιλεγόμενη διαδικασία. Οι άνθρωποι που υπόκεινται σε αυτή καλούνται να ξαναζήσουν όλες αυτές τις τραυματικές εμπειρίες που τους σημάδεψαν. Χωρίς τη σωστή προετοιμασία, αυτή η μέθοδος μπορεί να αποτελέσει άλλη μία τραυματική εμπειρία. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι 6 αυτοί άντρες είχαν την ευκαιρία να απαγκιστρωθούν επιτέλους από όσα τους έδεναν με το παρελθόν.

Το ντοκιμαντέρ θα δείξει τόσο τις δυσκολίες μίας τέτοιας διαδικασίας, όσο και τα αποτελέσματά της. Το Procession θα είναι διαθέσιμο από τις 19 Νοεμβρίου στην πλατφόρμα του Netflix.

Διαβάστε επίσης:

Δεν ξέρεις πώς να συνδυάσεις τα leggings σου τον χειμώνα;

Ποια είναι τα 3 ζώδια που θα πιεστούν περισσότερο αυτόν τον μήνα

Πηγή: Savoir Ville