Πέθανε ο ηθοποιός που έπαιξε τον Chewbacca στη σειρά Star Wars (video)

Πέθανε ο Πίτερ Μέιχιου, σε ηλικία 74 ετών ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Chewbacca τον πολυαγαπημένο χαρακτήρα της δημοφιλούς σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας Star Wars, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Ο αμερικανο-βρετανος ηθοποιός πέθανε στο σπίτι του στο βόρειο Τέξας το βράδυ της Τρίτη με την οικογένειά του στο πλευρό του.

«Η οικογένεια του Πίτερ Μέιχιου, με βαθιά αγάπη και θλίψη, μοιράζεται την είδηση του θανάτου του Πίτερ», αναφέρει η οικογένεια στη δήλωσή της.


Ο Μέιχιου ανακαλύφθηκε από τον παραγωγό Τσαρλς Σνιρ το 1976 και μέχρι τότε εργαζόταν ως νοσοκόμος.

Έπαιξε τον τεράστιο πολεμιστή Wookiee Chewbacca στην τριλογία που ξεκίνησε το 1977 μέχρι και το 2015. Ενσάρκωσε τον πολυαγαπημένο Chewbacca στο «Star Wars: A New Hope», «Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται», «Επιστροφή του Jedi», «Η εκδίκηση των Σιθ και «Η Δύναμη ξυπνά».

Ο δημιουργός του Star Wars, Τζορτζ Λούκας ανέφερε ότι επέλεξε τον Μέιχιου για τον ρόλο λόγω του ύψους του. Ο Μέιχιου είχε ύψος γύρω στα δύο μέτρα και δέκα εκατοστά. Το αληθινό του πρόσωπο δεν φάνηκε ποτέ στις ταινίες.

«Έβαλε την καρδιά και την ψυχή του στο ρόλο του Chewbacca και έδειξε όλες τις πλευρές του» ανέφερε η οικογένειά του.

Σύμφωνα με τη δήλωση της οικογένειας, η κηδεία θα λάβει χώρα στις 29 Ιουνίου και θα αφορά μόνο στελέχη της οικογενειάς του, ενώ μία άλλη τελετή θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή στις αρχές Δεκεμβρίου του 2019.
Πηγή: skai.gr