Κλείσιμο

Περιπέτεια στον αέρα για Κέιτ και Γουίλιαμ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ διαβεβαίωσαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της πτήσης τους, ότι είναι καλά, αφού το αεροσκάφος τους αναγκάστηκε να ματαιώσει τη διαδικασία προσγείωσης στις πακιστανικές πόλεις Ραουαλπίντι και Ισλαμαμπάντ εξαιτίας μιας ισχυρής καταιγίδας.

Το RAF Voyager, που μετέφερε το πριγκιπικό ζεύγος, το οποίο πραγματοποιεί 4ήμερη επίσκεψη στο Πακιστάν, επέστρεψε στην πόλη της Λαχώρης, στο ανατολικό τμήμα, όπου οι δυο τους είχαν περάσει την ημέρα τους.

Ο Ουίλιαμ, ο οποίος έχει κατά το παρελθόν εργαστεί ως πιλότος σε ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης, είπε σε δημοσιογράφους, μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στη Λαχώρη, ότι ο ίδιος και η Κέιτ είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αστειεύτηκε λέγοντας ότι υπήρξαν προβλήματα, διότι εκείνος πετούσε το αεροσκάφος.

Ένας φωτορεπόρτερ του Reuters, που επέβαινε στο αεροπλάνο, σημείωσε ότι δεν υπήρξε κανένα θέμα πριν από την απογείωση του αεροσκάφους, όμως αναταράξεις άρχισαν να επηρεάζουν το ταξίδι τους, το οποίο υποτίθεται θα διαρκούσε μόλις 26 λεπτά, όταν ξεκίνησε η διαδικασία προσγείωσης.

Τελικά, η πτήση διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες και ο φωτορεπόρτερ την περιέγραψε ως μία από τις πλέον ταραχώδεις που έχει ποτέ βιώσει στα 25 χρόνια που ταξιδεύει αεροπορικώς.

Από την πλευρά του, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στη Λαχώρη είπε στο Ρόιτερς ότι το ζευγάρι μπορεί να επιχειρούσε ξανά να πετάξει έως το Ισλαμαμπάντ αργότερα σήμερα, εφόσον το επέτρεπε ο καιρός, ειδάλλως θα έμεναν στη Λαχώρη.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, και η Κέιτ συναντήθηκαν με ντόπιους σε έναν αγώνα κρίκετ στη Λαχώρη πριν ταξιδέψουν για να επισκεφθούν ένα ογκολογικό νοσοκομείο το οποίο είχε επισκεφθεί η πριγκίπισσα Νταϊάνα, έναν χρόνο πριν από τον θάνατό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ