Paul Di’Anno: «Είχαν δίκιο που με ξεφορτώθηκαν οι Iron Maiden»

Για τα χρόνια που πέρασε ως τραγουδιστής στους Iron Maiden μίλησε ο Paul Di’Anno σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Classic Rock. O 63χρονος τραγουδιστής έγινε μέλος της μπάντας το 1978 και το 1980 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ.

«Ξέραμε ότι αυτό που είχαμε ήταν μοναδικό σε σχέση με όλες τις άλλες μπάντες της εποχής και είχαμε περάσει τα περάσει τα πρώτα μας χρόνια παίζοντας σε κάθε άθλια τρύπα που μπορείς να φανταστείς. Ο μόνος που είχε αμφιβολίες γενικά ήμουν εγώ. Μπορεί να ήμουν ένας αλαζονικός frontman αλλά γενικά έμενα στα λόγια. Αυτό που ξέρω, είναι ότι το πρώτο άλμπουμ ήταν φανταστικό. Είναι κρίμα που η παραγωγή του ήταν άθλια».

Ο Di’Anno τονίζει ότι τα πράγματα στη σχέση του με το συγκρότημα άρχισαν να στραβώνουν όταν ήρθε η ώρα για το δεύτερο άλμπουμ, αφού η κατεύθυνση δεν ήταν του προσωπικού του γούστου.

«Όταν ήρθε η ώρα του Killers η μπάντα είχε γίνει λίγο πιο τεχνική χάνοντας αυτή την αιχμή που μου άρεσε. Δεν πίστευα ότι τα τραγούδια ήταν τόσο επιθετικά έτσι άρχισα να χάνω το ενδιαφέρον μου. Ένιωθα ότι απογοήτευα τους ανθρώπους γύρω μου όταν μιλούσα έτσι τα κράταγα για τον εαυτό μου, όμως όλο αυτό άρχισε να φουντώνει σε σημείο που ενοχλούσε τον Steve Harris. Δεν τους κατηγορώ που με ξεφορτώθηκαν, έτσι κι αλλιώς η μπάντα ήταν το μωρό του Steve, όμως θα ήθελα να είχα συνεισφέρει περισσότερα. Στη συνέχεια αυτό άρχισε να με ρίχνει ψυχολογικά και δεν μπορούσα να δώσω το 100% κάτι που δεν ήταν δίκαιο για τη μπάντα, τους οπαδούς αλλά και τον εαυτό μου».  

Κλείνοντας ο Paul Di’Anno δηλώνει περήφανος για τα όσα έκανε με τους Maiden που αποτέλεσαν σημαντική επιρροή για μεγάλα συγκροτήματα των επόμενων χρόνων. Ο Bruce Dickinson πήρε τη θέση του τον Σεπτέμβριο του 1981 και η συνέχεια είναι η γνωστή.

 

 

«Τα δύο άλμπουμ που κυκλοφόρησα με τη μπάντα ήταν καθοριστικά για το είδος. Τα επόμενα χρόνια όταν γνώρισα τους Metallica, τους Pantera και τους Sepultura και μου είπαν ότι αυτά τα άλμπουμ τους έβαλαν στο χώρο, ήμουν πολύ περήφανος». 

Για τη δική του εμπειρία ως τραγουδιστής των Maiden μίλησε πρόσφατα και ο Blaze Bayley.  Διαβάστε τα όσα είπε εδώ.

Πηγή: Roxx