Όταν η ζωή αντιγράφει το σινεμά: Το Contagion διαμόρφωσε εν μέρει τη βρετανική στρατηγική

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Μάτ Χάνκοκ αποκάλυψε ότι η κινηματογραφική ταινία του Χόλιγουντ Contagion, εν μέρει διαμόρφωσε την στρατηγική του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Ο υπουργός είπε ότι η ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον και αφορά την διεθνή προσπάθεια αντιμετώπισης ενός φονικού ιού, τον βοήθησε να προετοιμαστεί για τον παγκόσμιο αγώνα προμήθειας εμβολίων,  όπως μεταδίδει ο Independent.

O Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο  LBC για την ταινία, ο Χάνκοκ είπε ότι επηρέασε την οπτική της κυβέρνησης και την οδήγησε να κάνει όσο το δυνατόν νωρίτερα τεράστιες παραγγελίες εμβολίων στις φαρμακοβιομηχανίες.

«Η ταινία, δείχνει ότι η στιγμή της μεγαλύτερης έντασης σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμών δεν είναι πριν ξεκινήσει, όταν οι επιστήμονες και οι κατασκευαστές εργάζονται μαζί με ρυθμό. Είναι μετά όταν υπάρχει μια τεράστια ουρά στη σειρά της προτεραιότητας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι η ταινία επηρέασε και την απόφαση της κυβέρνησης να ορίσει ξεκάθαρη σειρά προτεραιότητας στην εγχώρια διάθεση του εμβολίου, προκειμένου να αποφευχθούν διαμάχες σχετικά με το ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν πρώτοι.

«Επέμεινα να παραγγείλουμε αρκετή ποσότητα προκειμένου κάθε ενήλικας να εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις», είπε. «Επίσης συμβουλευτήκαμε από πολύ νωρίς τους ειδικούς για την ιεράρχηση και την παρουσιάσαμε στο κοινό», πρόσθεσε.

«Δεν θα έλεγα ότι ήταν η ταινία η  κύρια πηγή των πληροφοριών μου», διευκρίνισε ωστόσο ο υπουργός Υγείας.

Πηγή: skai.gr