Οργή κατά του Στίβεν Κινγκ-Τι είπε για τα Όσκαρ  

Ο Στίβεν Κινγκ δέχθηκε πυρά στο Twitter για σχόλιό του, με το οποίο υποβάθμισε τη σημασία του ρόλου της ποικιλομορφίας στην επιλογή των υποψηφίων για τα φετινά Όσκαρ.
 
«Ποτέ δεν θα λάβω υπόψη τη διαφορετικότητα σε θέματα τέχνης. Μόνο την ποιότητα» ανέφερε ο 72χρονος Αμερικανός συγγραφέας βιβλίων τρόμου σε ανάρτησή του στο Twitter. «Μου φαίνεται ότι αν λειτουργούσα διαφορετικά θα ήταν λάθος» σημείωσε.
 
Σε ένα προηγούμενο tweet, ο Στίβεν Κινγκ έγραψε ότι η ποικιλομορφία δεν συζητήθηκε καν στις κατηγορίες, στις οποίες είχε αναλάβει να ορίσει υποψήφιους.
 
«Επειδή είμαι συγγραφέας επιτρέπεται να προτείνω μόνο σε τρεις κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και Καλύτερο Πρωτότυπου Σεναρίου» εξήγησε. «Για μένα, το ζήτημα της διαφορετικότητας -όπως ισχύει για κάποιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ούτως ή άλλως- δεν προέκυψε» ανέφερε σύμφωνα με το Page Six.

Ο συγγραφέας των βιβλίων «It», «Carrie» και «The Outsider» αμέσως δέχθηκε επίθεση από πολλούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως από τη σκηνοθέτη των «Selma» και «When They See», Έιβα ΝτουΒερνέ, η οποία υποστηρίζει την ποικιλομορφία στο Χόλιγουντ.
 
«Όταν ξυπνάς, διαλογίζεσαι, τεντώνεσαι, παίρνεις το κινητό τηλέφωνο για να ρίξεις μια ματιά στον κόσμο και βλέπεις ένα tweet από κάποιον που θαυμάζεις, που δείχνει ότι είναι τόσο οπισθοδρομικός και αδαής θέλεις να γυρίσεις στο κρεβάτι» έγραψε.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ