Ώρα για φαγητό με την Αργυρώ στον ΣΚΑΪ: Όλες οι συνταγές

Λαχταριστοί γευστικοί πειρασμοί που λιώνουν στο στόμα. Υγιεινά αλλά πεντανόστιμα πιάτα που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Έξυπνες προτάσεις για μαγείρεμα που μας λύνουν τα χέρια. Όλα έχουν θέση στην κουζίνα και στο μενού της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Από τη Δευτέρα 12 έως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου – Εύκολα και Υγιεινά

Η καινούρια εβδομάδα δίνει το έναυσμα στην Αργυρώ να ετοιμάσει πιάτα υγιεινά και πολύ νόστιμα. Έτσι, λοιπόν, επιλέγει να μαγειρέψει συνταγές χωρίς κρέας, αλλά γευστικές και λαχταριστές. Φακές με γαρίδες είναι η πρώτη της επιλογή, ενώ ακολουθεί ένα σάντουιτς με χορτοφαγικό μπιφτέκι που δύσκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το βασικό του υλικό δεν είναι ο κλασικός κιμάς που οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει. Η ημέρα κλείνει με ένα αρωματικό χούμους με πέστο που το αγκαλιάζουν μοναδικά τα φρέσκα λαχανικά και οι ψημένες αραβικές πίτες.

Τρίτη 13 Οκτωβρίου – Μαγειρικό Σχολείο

Τα λαδερά φαγητά είναι η αδυναμία της Αργυρώς και αυτό γιατί έχουν άρωμα Ελλάδας και αυτή είναι η μυρωδιά που θέλει να κυριαρχεί στα πιάτα της. Ξεκινάει με μια μαμαδίστικη συνταγή που όπως πιστεύει η ίδια είναι παντός καιρού: φρέσκο κοτόπουλο με μπάμιες και πλούσια σάλτσα ντομάτας. Στη συνέχεια, όμως, όλοι οι μύθοι καταρρίπτονται, όταν ζυμώνει, με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο, ψωμί με μπίρα της στιγμής γιατί δεν θέλει να λείπει από το τραπέζι της το ζυμωτό ψωμί. Για το τέλος, κάνει τη δική της μαρμελάδα ντομάτας και μας προκαλεί να την ετοιμάσουμε για μας και τους φίλους μας, συνοδεύοντάς τη με ένα πλατό τυριών και αλλαντικών.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου – Αλμυρά και Γλυκά

Το σημερινό μαγειρικό ραντεβού μας με την Αργυρώ έχει στη λίστα του αλμυρές και γλυκές λιχουδιές και πολλά μυστικά που θα μας κάνουν να μπούμε στην κουζίνα και να τα ετοιμάσουμε πολύ γρήγορα, απλά και με απόλυτη επιτυχία. Βάζουμε στο ταψί μας μια πίτα χωρίς φύλλο αλλά με λαχταριστή πάριζα και φουρνίζουμε τα μυρωδάτα και υγιεινά μπισκοτάκια με άρωμα βουτύρου και χωρίς ίχνος γλουτένης. Η Αργυρώ, για το τέλος, έχει επιλέξει να μας προσφέρει μία απαλή κρέμα λεμονιού με τρία μόνο υλικά, η οποία από εδώ και στο εξής θα έχει μία ξεχωριστή θέση στο τραπέζι μας.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου – Μαγειρεύουμε Παρέα

Η σημερινή μας συνάντηση με την Αργυρώ ξεκινάει με μια ζεστή κολοκυθόσουπα βελουτέ με πλούσια αρώματα και απαλές υφές, ενώ στη συνέχεια υποδεχόμαστε την Ελληνίδα σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της διάσημης σαλάτας Opso με κρέμα φέτας. Για το τέλος, δεν μπορεί να λείπει το πιο γλυκό υλικό από το μενού και δεν είναι άλλο από τη λαχταριστή σοκολάτα αλλά όχι μόνη της. Τυλιγμένη σε τραγανό φύλλο που είναι βέβαιο ότι δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου – Νόστιμα και Λαχταριστά

Στο σημερινό επεισόδιο, οι ελληνικές μυρωδιές και οι παραδοσιακές γεύσεις εισβάλλουν στα πιάτα μας. Για πρώτη συνταγή, η Αργυρώ επιλέγει να ρίξει στο καυτό της τηγάνι ένα πηλιορείτικο σπετζοφάι με μπόλικες πιπεριές και χωριάτικα λουκάνικα και συνεχίζει να προκαλεί με μπουγιουρντί που είναι ένα πακέτο που κρύβει πλούσια γεύση και άρωμα φέτας. Όσο για το τέλος, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τα μυστικά της για το ρυζόγαλο με την υπογραφή της, που μέσα του κλείνει με τον πιο γευστικό τρόπο το μεθυστικό άρωμα της μαστίχας.

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ: Δευτέρα με Παρασκευή στις 11.30, στον ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ:

 

Πηγή: skai.gr