Οι θεωρίες συνωμοσίας για ζωή στον Άρη καλά κρατούν

Για πολλοστή φορά, η NASA κατηγορείται για συγκάλυψη ύπαρξης εξωγήινης ζωής στον πλανήτη Άρη από διάφορους συνωμοσιολόγους, με πρώτο και καλύτερο το κανάλι του YouTube secureteam10 που αφιέρωσε ένα 8λεπτο βίντεο με τίτλο ΄Κάτι σοβαρό συμβαίνει στον Άρη… Τι μας κρύβουν;’ (‘Something MAJOR Happened On Mars.. Are They Hiding It?’)

«Υπήρξε μία έκρηξη, δεν ξέρω αν ήταν ηφαίστειο ή κάτι εξερράγη» είπε ο Τάιλερ Γκλόκνερ του διαδικτυακού καναλιού στο βίντεο που είχε 390.000 θεάσεις από τις 20 Οκτωβρίου.

«Είναι πολλές οι συμπτώσεις για να αγνοηθούν. Η NASA πρέπει να σταματήσει να παριστάνει την αστυνομία της επιστημονικής κοινότητας. Είναι γεμάτη με υποκριτές και ψεύτες. Ο Άρης είναι ένας ζωντανός πλανήτης και αυτό το ξέρουν όλοι όσοι τον μελετάνε τα τελευταία 50 χρόνια» δήλωσε ένας άλλος …’πιστός’ της θεωρίας.

Το βίντεο αυτό, φυσικά, αλιεύτηκε από αγγλική εφημερίδα η οποία αναρωτήθηκε γιατί τα τηλεσκόπια Hubble και Chandra μπήκαν σε safe mode και η NASA δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση για τον 2 χιλιομέτρων καπνό που εντοπίστηκε στον Άρη.

Προκειμένου να σταματήσει την ‘εξωγήινη’ φρενίτιδα, το RT.com έδωσε μια πιο κλιματολογική εξήγηση, δηλώνοντας πως πρόκειται για ατμοσφαιρικές αλλαγές στον πλανήτη.

«Καμία από τις παρατηρήσεις μας δεν δίνει αποδείξεις για ηφαιστειακή έκρηξη ούτε σήμερα ούτε στο παρελθόν. Πρόκειται απλά για νέφη που δημιουργούνται», σχολίασε ο Έλιοτ Σέφτον Νας στο RT.com.

Μέχρι λοιπόν να έρθουν οι Αρειανοί, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι…

Πηγή: skai.gr