Οι Πρωτοπόροι που Διαμορφώνουν το αύριο

Ο κοινός στόχος για την συνεισφορά και τη βελτίωση της ανθρωπότητας οδήγησε στην αποκλειστική σειρά του ΣΚΑΙ σε συνεργασία με την ROLEX, που παρουσιάζει τις ιστορίες ξεχωριστών προσωπικοτήτων που είχαν  την δύναμη και την αποφασιστικότητα, να αντιμετωπίσουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Γυναίκες και άνδρες με πρωτοποριακό πνεύμα, που κατάφεραν να δημιουργήσουν έργα και ιδέες με όραμα να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και αναδείχτηκαν μέσα από  το θεσμό των βραβείων της Rolex. 
Ένα θεσμό  που διαρκεί πάνω από τέσσερις δεκαετίες  καθώς από το 1976 η Rolex, έχει σταθεί αρωγός τέτοιων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Άλλωστε πίσω από το σήμα της Rolex, κρύβεται η αδιάλειπτη αναζήτηση για αριστεία, ανακάλυψη, εξερεύνηση και το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο.


Οι άνθρωποι αυτοί είναι πρωτοπόροι σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας μας όπως ο τεχνολόγος Topher White που κατασκεύασε ένα έξυπνο κινητό, προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής , η Emma Camp, η οποία με την μελέτη της ανακάλυψε κοράλλια, που μπορούν να ζουν σε πολύ εχθρικά περιβάλλοντα, η Krithi Karanth,η οποία βοηθά οικογένειες, στην Ινδία, που η περιουσία τους έχει υποστεί καταστροφές από άγρια ζώα, να υποβάλλουν αιτήματα στην κυβέρνηση. 
Θα γνωρίσουμε τον Pablo Garcia Borboroglu- Βιολόγο/Περιβαλλοντολόγο- που προωθεί τη δημιουργία θαλάσσιων εθνικών πάρκων & βοηθά τους απειλούμενους πιγκουίνους, τη μοριακή βιολόγο Miranda Wang, που ανέπτυξε μια τεχνολογία που ανακυκλώνει τα πλαστικά και δημιουργεί από αυτά νέα χρήσιμα προϊόντα. 
Πρωτοπόροι όπως ο Brian Gitta, ειδικός πληροφορικής, που ανέπτυξε μια ιδέα γρήγορης  διάγνωσης,  με αποτέλεσμα, οι ασθενείς να λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, το συντομότερο δυνατό αλλά και ο  βιολόγος αλιείας ,Joao Campos Silva, ο οποίος κατάφερε, όχι μόνο να σώσει ένα είδος ψαριού, αλλά να αυξήσει και τα αποθέματα του. 

Στο πρώτο επεισόδιο, θα γνωρίσουμε τον  ερευνητή Gregoire Courtine, ο οποίος κατάφερε ασθενείς που ήταν κινητικά ανάπηροι, μετά από κάποιο τραυματισμό στην σπονδυλική στήλη, να περπατήσουν ξανά! Γνωρίστε τον ερευνητή : wwwwww.rolex.org/rolex-awards/finalists/gregoire-courtine 


Όλα τα επεισόδια θα αναρτηθούν στο skaitv.gr  ενώ  για περισσότερες πληροφορίες για τους μοναδικούς αυτούς ανθρώπους και το έργο τους, επισκεφτείτε το www.rolex.org  
 

Πηγή: skai.gr