Οι Πρωτοπόροι που Διαμορφώνουν το αύριο : Pablo Garcia Borboroglu

Ο κοινός στόχος για την συνεισφορά και τη βελτίωση της ανθρωπότητας οδήγησε στην αποκλειστική σειρά του ΣΚΑΙ σε συνεργασία με την ROLEX, που παρουσιάζει τις ιστορίες ξεχωριστών προσωπικοτήτων που είχαν  την δύναμη και την αποφασιστικότητα, να αντιμετωπίσουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. Άνθρωποι με πρωτοποριακό πνεύμα, που κατάφεραν να δημιουργήσουν έργα και ιδέες με όραμα να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και αναδείχτηκαν μέσα από  το θεσμό των βραβείων της Rolex. 


Πίσω από κάθε βραβείο Rolex, κρύβεται μια συναρπαστική ιδέα. Σε αυτό το επεισόδιο θα γνωρίσουμε τον Βιολόγο-Περιβαλλοντολόγο Pablo Garcia Borboroglu που με την ομάδα του και πολύ δουλειά και προσπάθεια, κατάφερε να βοηθήσει επαπειλούμενα είδη πιγκουίνων. 
Περισσότερα από 18 είδη πιγκουίνων, που υπάρχουν στον πλανήτη, θεωρούνται ότι απειλούνται . Οι πιγκουίνοι είναι πολύ ευαίσθητοι, στις μεταβολές των βιοτόπων τους
Ανακάλυψε μια αποικία πιγκουίνων, την αποικία του El Pedral που στην αρχή είχε 6 ζεύγη φωλιών αλλά με την σωστή διαχείριση, εκπαίδευση και κινητοποίηση παιδιών και τοπικών κοινοτήτων, η αποικία έφτασε να μετράει περίπου 1900 ζεύγη.
Μέχρι τώρα, έχει καταφέρει να προστατεύσει  8 εκατομμύρια στρέμματα γης και ωκεανών και προωθεί τη δημιουργία θαλάσσιων εθνικών πάρκων σε συνεργασία με κυβερνήσεις και ΜΚΟ αλλά κυριότερα – όπως αναφέρει- εμπνέοντας και εκπαιδεύοντας τον κόσμο.
 
Το επεισόδιο θα αναρτηθεί στο skaitv, ενώ  για περισσότερες πληροφορίες  για τον Pablo Garcia Borboroglu , επισκεφτείτε το  www.rolex.org  

Πηγή: skai.gr