Οι 5 φορές που η βασίλισσα Ελισάβετ έσπασε το πρωτόκολλο

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια συνηθίσαμε την Meghan Markle να σπάει το πρωτόκολλο και έπειτα, μετά την αποχώρησή της από την βασιλική οικογένεια, είδαμε αρκετές φορές και την Kate Middleton να κάνει την δική της μίνι επανάσταση και να καταπατά -με το γάντι- τα βασιλικά "πρέπει".

Όσον αφορά όμως στην βασίλισσα, παραδεχόμαστε πως την έχουμε συνηθίσει απόλυτα τυπική και αν κάποιος μάς ζητούσε αυτή την στιγμή να απαριθμήσουμε 5 φορές που την είδαμε να σπάει το πρωτόκολλο, δεν σου κρύβουμε πως θα δυσκολευόμασταν.

Κι όμως, κάνοντας μια μικρή έρευνα διαπιστώσαμε πως η μονάρχης έχει καταπατήσει το πρωτόκολλο αρκετές φορές και αν δεν μάς πιστεύετε μπορείτε να το διαπιστώσετε με τα 5 παραδείγματα που ακολουθούν. 

1. Επέτρεψε στην Meghan Markle να μείνει για τα Χριστούγεννα, παρά το ότι δεν είχε παντρευτεί με τον Harry: Όπως ίσως θυμάστε η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry είχαν αρραβωνιαστεί τον Νοέμβριο του 2017. Ένα μήνα μετά, με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων, η πρώην ηθοποιός βρέθηκε στην εξοχική κατοικία της βασίλισσας στο Sandringham - παρά το ότι δεν επιτρεπόταν. Ένα χρόνο μετά, η βασίλισσα καταπάτησε ξανά το πρωτόκολλο για χάρη του εγγονού της Harry και κάλεσε την μητέρα της συζύγου του, Doria,  για τα Χριστούγεννα και το 2019, τον μετέπειτα αρραβωνιαστικό της πριγκίπισσας Βεατρίκης, Edoardo Mapelli Mozzi. 

2. Κάθε Χριστούγεννα απολαμβάνει ένα ποτό με τον σεφ της οικογένειας: Παρά το ότι στην τραπεζαρία του Sandringham House δεν επιτρέπονται όσοι δεν ανήκουν στην royal οικογένεια, η βασίλισσα τα Χριστούγεννα κάνει την εξαίρεση και καλή τον βασιλικό σεφ... ο οποίος έρχεται με ένα ποτήρι ουίσκι για να κάνουν πρόποση.

3. Αποδέχεται λουλούδια από τους θαυμαστές της: Αν και η ασφάλειά της τής έχει απαγορεύσει να δέχεται λουλούδια ή άλλα αντικείμενα-δώρα από θαυμαστές της, η ίδια πολύ συχνά το κάνει. 

4. “Έσπασε τον κανόνα “μην παραπονιέσαι, μην απολογείσαι”: Όταν ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την royal ζωή, μετά τις πιέσεις που δέχτηκαν από τα ΜΜΕ, η βασίλισσα έσπασε τον κανόνα “μην παραπονιέσαι, μην απολογείσαι” που υιοθετήθηκε για πρώτη φορά από την Βασιλομήτωρ το 1936 και απάντησε μέσα από μια ανακοίνωση στον Τύπο. “Ο Harry, η Meghan και ο Archie θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της οικογένειάς μου”, υπογράμμισε η βασίλισσα. “Αναγνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ως αποτέλεσμα της έντονης πίεσης τα τελευταία δύο χρόνια και στηρίζω την επιθυμία τους για μια ανεξάρτητη ζωή”, είχε δηλώσει τότε. 

5. Πήγε σε κηδεία: Αν και η βασίλισσα έχει ως κανόνα να μην πηγαίνει σε κηδείες για να μην αποσπά τον κόσμο από την τελετή, έκανε μια εξαίρεση για την πρώην οικονόμο της, Annette Wilkin, που έφυγε από τη ζωή τον Μάιο του 2019 και βάση των ξένω δημοσιευμάτων, αυτή δεν ήταν η μόνη φορά.

Πηγή: Must