Κλείσιμο

Ο Wes Anderson ετοιμάζεται να φέρει άλλη μία μαγική ιστορία του Roald Dahl στη μεγάλη οθόνη

Περίπου 12 χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας Fantastic Mr. Fox, που ήταν βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Roald Dahl, ο Wes Anderson ετοιμάζεται να φέρει άλλη μία ιστορία του αγαπημένου του συγγραφέα στη μεγάλη οθόνη. Αυτή τη φορά πρόκειται για την Υπέροχη Ιστορία του Χένρι Σούγκαρ, μία συλλογή μικρών ιστοριών που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1977.

Πρόκειται για ένα βιβλίο με συνολικά 7 ιστορίες
Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να πει ακόμη με σιγουριά αν το σενάριο που θα δημιουργήσει ο Wes Anderson θα περιλαμβάνει όλες αυτές τις ιστορίες ή μία επιλογή αυτών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του τίτλου του βιβλίου. Η Υπέροχη Ιστορία του Χένρι Σούγκαρ έχει στο επίκεντρό της έναν πολύ πλούσιο κύριο, ο οποίος μία μέρα κλέβει ένα πολύτιμο βιβλίο. Μελετώντας το προσεκτικά και ακολουθώντας βήμα-βήμα τον διαλογισμό που αυτό προτείνει, εκείνος έχει έναν απώτερο στόχο. Ξέρει ότι αυτό το βιβλίο μπορεί να τον κάνει να έχει μία διεισδυτική ματιά στα πράγματα και να προβλέπει το μέλλον. Όταν τελικά καταφέρνει τον στόχο του, μπλέκεται σε ένα σωρό περιπέτειες όντας στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή.

Στο βιβλίο υπάρχουν και κάποιες αυτοβιογραφικές ιστορίες του Roald Dahl
Στη μία διηγείται το πώς εκείνος κατέληξε να γίνει συγγραφέας, ενώ στην άλλη αφηγείται την εμπειρία του από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου και συμμετείχε ως πιλότος μαχητικών αεροσκαφών. Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τη μεταφορά των ιστοριών, ωστόσο ξέρουμε μεγάλο μέρος του καστ που θα δούμε στις οθόνες μας. Συγκεκριμένα, στο project θα πρωταγωνιστεί ο Benedict Cumberbatch, ενώ θα συμμετέχουν και οι Dev Patel, Ralph Fiennes και Ben Kingsley.

Η συγκεκριμένη ταινία θα ανήκει στη γενικότερη προσπάθεια του Netflix να μεταφέρει όλες τις ιστορίες του Roald Dahl στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, έχοντας αποκτήσει τα δικαιώματα των ιστοριών την προηγούμενη χρονιά. Ήδη βρίσκεται στα σκαριά και μία τηλεοπτική μεταφορά του ‘Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας‘ καθώς κι ένα μιούζικαλ βασισμένο στην ιστορία της Ματίλντα.

Διαβάστε ακόμη:

Μήπως να ξεκινήσεις να παραλείπεις κάποια tasks για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη;

3 beauty hacks για να δείχνεις άμεσα πιο ξεκούραστη
 

Πηγή: SAVOIR VILLE