O Wes Anderson έχει δημιουργήσει τις πιο cool ηρωίδες του σινεμά κι έχουμε αποδείξεις

O Wes Anderson είναι πάντοτε γνωστός για τα υπέροχα σύμπαντα που δημιουργεί στις ταινίες του. Πέρα όμως από τα χρώματα και τις συμμετρίες, οι χαρακτήρες είναι πάντοτε αυτοί που συμπληρώνουν το τοπίο.

Ωστόσο, οι χαρακτήρες του Wes Anderson δεν είναι απλή υπόθεση. Ειδικά οι ηρωίδες του είναι πάντοτε περίπλοκα πλάσματα, ιδιαίτερα και cool. Έτσι δεν θα μπορούσαμε να μην ξεχωρίσουμε τις αγαπημένες μας.

H Suzy Bishop στο Moonrise Kingdom

H Suzy Bishop έγινε πρότυπο για πολλά κορίτσια εκεί έξω. Αποστομωτική, περιπετειώδης και πανέξυπνη, ήθελε από μικρή ηλικία να βρει το δικό της δρόμο σε αυτόν τον κόσμο. Άσε που από τα 12 της φαίνεται να έχει καλύτερο γούστο στα ρούχα απ’ότι έχουμε εμείς σήμερα. Εμείς ακόμα δεν μάθαμε να διαβάζουμε τους χάρτες τόσο καλά όσο εκείνη.

H Margot Tenenbaum στο The Royal Tenenbaums

Η Gwyneth Paltrow έδωσε έναν μοναδικό αέρα στη συγκεκριμένη ηρωίδα. Αγαπά να γράφει, αγαπά τις πλάγιες χωρίστρες και φαίνεται πως την αγάπησαν πολλοί άντρες στο παρελθόν. Και μέσα σε όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι το πιο μυστηριώδες από όλα τα αδέλφια Tenenbaum. Το πότε είναι χαρούμενη και το πότε λυπημένη και προβληματισμένη, ακόμη παραμένει ένα αίνιγμα για όλους.

Η Rhett στο Darjeeling Limited

Σε αυτή τη ζωή, όταν σκέφτεσαι το χρώμα κίτρινο και το σινεμά, δε γίνεται να μην έχεις στο μυαλό του τη Natalie Portman ως Rhett. Χρειαζόταν 13 λεπτά δικά της για να προλογίσει την ταινία και το έκανε. Κι εμείς στην υπόλοιπη ταινία σκεφτόμασταν μόνο αυτά τα λεπτά.

H Agatha στο Grand Budapest Hotel

Την Agatha λογικά τη θυμάσαι χάρη σε όλες τις εξαιρετικές τούρτες που έφτιαξε. Πέρα όμως από αυτό ήταν ένα cool, ρομαντικό κορίτσι και πολύ γενναίο. Ακριβώς όπως οφείλει να είναι μία ηρωίδα του Wes Anderson. Όλα αυτά φυσικά δεν θα συνέβαιναν αν δεν είχαμε στη θέση της την Saoirse Ronan, να δίνει στην ηρωίδα αυτόν τον τόσο μοναδικό τύπο.

Διαβάστε ακόμα:

8 spots στον Πειραιά που είναι ιδανικά για ένα δεύτερο ραντεβού

5 βιβλία της Agatha Christie που θα σε καθηλώσουν

Πηγή: savoir ville