Κλείσιμο

O πρίγκιπας Ουίλιαμ ήταν θετικός στον κορωνοϊό και το έκρυψε

Μια νέα αποκάλυψη ήρθε στο φως από πηγές του παλατιού στο BBC, σύμφωνα με την οποία ο Δούκας του Κέιμπριτζ είχε διαγνωσθεί θετικός στον κορωνοϊό τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η οποία ανέφερε για πρώτη φορά την ιστορία, ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, 38 ετών, κράτησε τη διάγνωσή του κρυφή για να μην ανησυχήσει τον κόσμο.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον, το γραφείο και το σπίτι του πρίγκιπα Ουίλιαμ, αρνήθηκαν να σχολιάσουν επίσημα.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν είπε σε κανέναν για το θετικό αποτέλεσμα του τεστ, επειδή υπήρχαν σημαντικά πράγματα που συνέβαιναν και δεν ήθελε να ανησυχήσει κανέναν, σύμφωνα με την Sun.

Θεραπεύτηκε από γιατρούς στο παλάτι και ακολούθησε τις κυβερνητικές οδηγίες για απομόνωση στο οικογενειακό του σπίτι Anmer Hall, στο Νόρφολκ, πρόσθεσε η εφημερίδα. Παρά την ασθένεια είχε πραγματοποιήσει 14 τηλεφωνικές επικοινωνίες και βιντεοκλήσεις στο πλαίσιο των πριγκιπικών του καθηκόντων.

Ο βασιλικός ανταποκριτής του BBC, Τζόνι Ντιμόντ, δήλωσε ότι η κατάσταση του πρίγκιπα Ουίλιαμ μπορεί να μην είχε αποκαλυφθεί δημόσια εκείνη την εποχή, καθώς ίσως ήθελαν να αποφύγουν περαιτέρω ανησυχία του κόσμου. 

«Αλλά το παλάτι προσπαθεί επίσης να διατηρήσει κάποιο απόρρητο για τη Βασιλική Οικογένεια», πρόσθεσε ο ανταποκριτής. 

Περίπου την ίδια περίοδο, αλλά νωρίτερα, τον Μάρτιο είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό και ο πρίγκιπας Κάρολος και πέρασε επτά ημέρες αυτο-απομόνωσης στη Σκωτία μετά την εμφάνιση ήπιων συμπτωμάτων.

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας, 71 ετών, είπε αργότερα ότι «γλίτωσε από αυτό ήπια».

Κατά τη διάρκεια της πρώτης δημόσιας εμφάνισής του μετά την ανάρρωσή του από τον κορωνoϊό, ο πρίγκιπας Κάρολος είπε ότι δεν είχε ανακτήσει πλήρως την αίσθηση της γεύσης και της μυρωδιάς του.

Τα νέα για τη διάγνωση του Πρίγκιπα Ουίλιαμ ήρθαν λίγες μέρες πριν η Αγγλία περάσει σε δεύτερο εθνικό lockdown, με τα μέτρα να ξεκινούν την Πέμπτη.
 

Πηγή: BBC