Ο νέος Σούπερμαν θα είναι bisexual και με περιβαλλοντικές ανησυχίες (εικόνες)

Ο Τζον Κεντ είναι ο καινούργιος Σούπερμαν. Είναι ο γιος του Κλαρκ Κεντ και της Λόις Λέιν, και έχει έναν φίλο που είναι… ιδιαιτέρως στενός, όπως αποκάλυψε η δημιουργός εταιρία DC Comics τη Δευτέρα.

Η προτίμηση αυτή του νέου Σούπερμαν δεν είναι παρά μόνο μία από τις καινοτομίες που εισάγονται στον υπερήρωα, σε σχέση με τον αγαπημένο κατά τον 20ό αιώνα πατέρα του.

Η νέα σειρά με τον Τζον Κεντ, γιο του Κλαρκ, άρχισε να κυκλοφορεί τον Ιούλιο. Ο Τζον, πρώην Σούπερμποϊ, τα βάζει με πυρκαγιές που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, αποτρέπει επίθεση με πολυβόλο σε γυμνάσιο και διαμαρτύρεται για την απέλαση προσφύγων από την πόλη του, τη Μετρόπολις.

«Η ιδέα της διαδοχής του Κλαρκ Κεντ από άλλον έναν λευκό στρέιτ σωτήρα έμοιαζε με χαμένη ευκαιρία», δηλώνει ο Τομ Τέιλορ, που συγγράφει τη σειρά.

Προσθέτει ότι «ένας νέος Σούπερμαν θα πρέπει να δίνει νέες μάχες, με αληθινά προβλήματα στον κόσμο, στα οποία θα αντιστέκεται ως ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο».

Σε μια ιστορία που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο, ο Τζόναθαν συνάντησε τον Τζέι Νακαμούρα στην προσπάθεια του Σούπερμαν να αποκτήσει μυστική ταυτότητα και να πάει στο λύκειο. Ο Τζέι, επίδοξος δημοσιογράφος, συνάντησε τους γονείς του Τζον και εντυπωσιάστηκε από τη Λόις Λέιν.

Σε μια από τις ιστορίες που θα δημοσιευθούν τον Νοέμβριο ο Τζόναθαν και ο Τζέι φιλιούνται, ενώ ήδη από τον Οκτώβριο οι αναγνώστες θα μάθουν ότι ο Τζέι έχει ιδιαίτερες ικανότητες. «Ο Τζέι μπορεί να είναι ο μόνος άνθρωπος στη ζωή του Τζον τον οποίον ο νέος Σούπερμαν δε χρειάζεται να προστατεύει», λέει ο κ. Τέιλορ. «Ήθελα να έχουν κάποια πραγματικά ισορροπημένη σχέση αλληλοϋποστήριξης μεταξύ τους», προσθέτει ο δημιουργός του κόμικ.

Οι διευθυντές της εκδοτικής εταιρίας είχαν ήδη σκεφθεί να προχωρήσουν σε τέτοιες γραμμές εξέλιξης του χαρακτήρα, κι έτσι στήριξαν αμέσως τις ιδέες του κ. Τέιλορ σχετικά, λέει ο ίδιος.

«Πάντα έλεγα ότι όλοι χρειάζονται ήρωες, και αξίζει να βλέπουν τους εαυτούς τους στους ήρωες», επισημαίνει ο κ. Τέιλορ. «Για τόσους ανθρώπους, το να δουν τον δυνατότερο υπερήρωα στα κόμικς να αποκαλύπτει τον προσανατολισμό του είναι απίστευτα ισχυρό», τονίζει.

Πηγή: kathimerini
TAGS: κόμικ