Κλείσιμο

O Κρίστοφερ Νόλαν ετοιμάζει ταινία για τον δημιουργό της ατομικής βόμβας

Μόλις έγινε γνωστό ότι ο Cilian Murphy θα είναι ο πρωταγωνιστής της επόμενης ταινίας του Christopher Nolan, υπήρξε ένας δικαιολογημένος ενθουσιασμός στο ίντερνετ. Ο σκηνοθέτης ετοιμάζει ήδη το επόμενο του project μετά το Tenet κι αναμένεται ακόμη πιο φιλόδοξο.

Δεν είναι σίγουρο ότι ο Christopher Nolan θα ακολουθήσει τις συμβάσεις της βιογραφικής ταινίας 

Ξέρουμε και ξέρεις πως γενικά δεν του αρέσει να ακολουθά οτιδήποτε συμβατικό. Γιατί λοιπόν να το κάνει σε αυτήν την περίπτωση; Η 12η κατά σειρά ταινία του αναμένεται να ασχοληθεί με τη ζωή και το έργο του J. Robert Oppenheimer. Ο ίδιος ήταν ένας εξαιρετικός επιστήμονας που μαζί με την ομάδα του κατασκεύασε την πρώτη ατομική βόμβα, ενώ η χώρα του βρισκόταν σε πόλεμο. Όταν, όμως, μπήκαν στη μέση οι ηθικοί δισταγμοί η κατάσταση έγινε φυσικά πιο περίπλοκη. Για τη ζωή του έχουν γραφτεί πολλά βιογραφικά βιβλία, έχουν γυριστεί πολλά ντοκιμαντέρ, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια άλλη βιογραφική ταινία. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει ο Christopher Nolan.

Ο ρόλος του Oppenheimer θα είναι ο πρώτος πρωταγωνιστικός για τον Cilian Murphy σε ταινία του Nolan
Οι δυο τους μέχρι σήμερα έχουν ήδη συνεργαστεί σε 5 ταινίες του δημιουργού. Σε όλες, όμως, ο Murphy συνήθιζε να έχει κάποιον συμπληρωματικό ρόλο. Αυτή τη φορά, χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το ταλέντο του, αναλαμβάνει τα χρέη πρωταγωνιστή. Πλέον του είναι και πιο εύκολο να μπορέσει να συνεργαστεί με τον Nolan σε τέτοιο επίπεδο, μιας και τον έχει μάθει καλά.

Το περιορισμένο budget για τη νέα ταινία Oppenheimer

Όταν έγινε γνωστό το budget των 225 εκατομμυρίων που χρειάστηκε για την παραγωγή του Tenet, όλοι αναρωτήθηκαν μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Nolan για την επόμενη ταινία του. Με την ανακοινώση για την ταινία Oppenheimer, αποφάσισε να μας εκπλήξει όσον αφορά το χρηματικό κομμάτι. Αυτή τη φορά το budget θα περιοριστεί γύρω στα 100 εκατομμύρια, πράγμα που ίσως χρειαστεί να περιορίσει αρκετά την παραγωγή. Βέβαια, μία απλή βιογραφική ταινία σίγουρα δεν χρειάζεται το budget μίας ταινίας όπως είναι το Tenet. Επειδή όμως ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε με τον Nolan, ξέρουμε ήδη ότι δεν θα μας προσφέρει μία “απλή” βιογραφική ταινία για τον Oppenheimer.

Διαβάστε επίσης: 

6 viral skincare trends που είναι καλύτερο να αποφύγεις 

Τα 4 tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να είσαι άνετη και stylish την ίδια στιγμή

Πηγή: savoirville