Ο Joker φοβίζει τις ΗΠΑ: Απαγορεύουν μάσκες, βαρύ μακιγιάζ στην προβολή του

Ο Τζόκερ, ο σατανικός κλόουν και "αντίπαλον δέος" του Μπάτμαν... φοβίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην απαγόρευση μασκών, κοστουμιών, αλλά και του βαψίματος προσώπων κατά την παρακολούθηση της oμώνυμης ταινίας προχωράνε αλυσίδες κινηματογράφων στα ΗΠΑ μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν οικογένειες των θυμάτων που σκοτώθηκαν ενώ έβλεπαν την ταινία του Μπάτμαν The Dark Knight, το 2012 στο Κολοράντο.

Η αλυσίδα κινηματογράφων Landmark Theaters με έδρα το Λος Άντζελες, η οποία διαθέτει 52 κινηματογραφικές αίθουσες σε 27 εμπορικά κέντρα, ανακοίνωσε ότι επιθυμεί οι πελάτες να απολαύσουν την ταινία ως ένα "κινηματογραφικό επίτευγμα". "Αλλά δεν θα επιτρέπονται μάσκες, βαμμένα πρόσωπα ή κοστούμια στα θέατρα μας" σημειώνει σε ανακοίνωσή της στο Reuters.

Η ταινία Joker, με μεγάλο πρωταγωνιστή το Χοάκιν Φίνιξ, θα προβληθεί στις αμερικανικές αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της μεγαλύτερης κινηματογραφικής αλυσίδας των ΗΠΑ, της AMC Theatres, με έδρα το Κάνσας, η οποία έχει απαγορεύσει τις μάσκες σε κινηματογραφικές αίθουσες λόγω του μακελειού στο Κολοράντο.

Η AMC, η οποία διαθέτει περισσότερους από 650 κινηματογράφους στις ΗΠΑ, υπενθύμισε στους σινεφίλ αυτή την εβδομάδα ότι, αν και επιτρέπει τη χρήση κοστουμιών στις κινηματογραφικές αίθουσες, εντούτοις δεν επιτρέπει μάσκες.

"Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν ντυμένοι με κοστούμι, αλλά δεν επιτρέπουμε μάσκες, βαμμένα πρόσωπα ή οποιοδήποτε αντικείμενο κρύβει το πρόσωπο" σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. 

Πηγή: skai.gr