Μοντέλο συγκέντρωσε 700.000$ για τις φωτιές στην Αυστραλία στέλνοντας γυμνές φωτογραφίες της

Μοντέλο συγκέντρωσε 700.000$ για τις φωτιές στην Αυστραλία στέλνοντας γυμνές φωτογραφίες της

Σε τέσσερις μέρες, η 20χρονη Kaylen Ward εκτιμά ότι έχει μαζέψει περισσότερα από 700.000 δολάρια για τα θύματα των πυρκαγιών της Αυστραλίας - στέλνοντας γυμνές φωτογραφίες της σε όποιον δωρίζει περισσότερα από 10 δολάρια σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα της και της στέλνει την απόδειξη.

Η κάτοικος της Καλιφόρνιας εργάζεται ως γυμνό μοντέλο από τον Αύγουστο του 2019. Κατά την παραμονή στην Καραϊβική όπου κάνει διακοπές, έμαθε για τις καταστροφές στα νοτιοανατολικά παράλια της Αυστραλίας ένιωσε φρικτά, και θέλησε να κάνει κάτι για αυτό. «Έχω δωρίσει η ίδια $1,000» δηλώνει στο Guardian. «Είχα ένα σημαντικό αριθμό ακολούθων, ίσως 30.000 την εποχή εκείνη, και σκέφτηκα ότι πολλοί από αυτούς θα έστειλαν κάποιες δωρεές για τις πυρκαγιές".

Στις 3 Ιανουαρίου, η Ward ανάρτησε μια γυμνή φωτογραφία της αρχικά στο Twitter, στην οποία είχε καλύψει τα επίμαχα σημεία με emoji πεταλούδων, δίπλα σε μία λίστα με οργανώσεις που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν οι followers της. 

Εκείνο το απόγευμα κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 7.000 δολάρια. «Το επόμενο πρωί ξύπνησα και είχα γίνει viral. Είχα κατακλυστεί από μηνύματα. Γρήγορα το πράγμα "εξερράγη" και φτάσαμε τα 100.000 δολάρια πριν το καταλάβω».
Το αρχικό tweet της Ward έχει τώρα 77.000 share και η ίδια αυτοαποκαλείται πλέον η «Γυμνή Φιλάνθρωπη». «Δεν φορούν όλοι οι ήρωες κάπες» είναι ένα από τα επαινετικά σχόλια που επαναλαμβάνεται κάτω από την ανάρτησή της.  

Οι πυρκαγιές της Αυστραλίας που έχουν προκαλέσει τεράστιες καταστροφές έχουν προσελκύσει διάφορες φιλανθρωπικές εισφορές. Ο κωμικός και ο Instagrammer Celeste Barber έχει συγκεντρώσει πάνω από 40 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την Τοπική Πυροσβεστική της Νέας Νότιας Ουαλίας, ενώ προσωπικότητες όπως η Kylie Minogue, η Pink και η Nicole Kidman έκαναν ατομικές συνεισφορές ύψους $ 500,000.

Αν και δεν έχει υπολογίσει ακόμα το ακριβές σύνολο, η Ward πιστεύει ότι η δωρεά της μπορεί να ξεπεράσει τα $ 700,000. 

Η Ward εξηγεί ότι προσφέρει κάτι που οι άνθρωποι ήταν ήδη προετοιμασμένοι να πληρώσουν. "Χρησιμοποιώ ήδη την πλατφόρμα Twitter για να κερδίζω χρήματα με την πώληση γυμνών φωτογραφιών ... Έχω μια πιστούς ακολούθους που αγοράζουν περιεχόμενο από μένα και έτσι πληρώνω τους λογαριασμούς μου".

Η δράση της Ward ενέπνευσε και άλλα μοντέλα να συγκεντρώσουν χρήματα με αυτό τον τρόπο αλλά δεν λείπουν και τα επικριτικά σχόλια και οι επιθέσεις. «Κάποιοι προσπαθούν να ψάξουν και να βρουν οτιδήποτε για μένα στο παρελθόν, ώστε να πουν κάτι αρνητικό. Έχει γίνει εμμονή για μερικούς». Πολλοί την κατηγορούν ότι το κάνει για τη δημοσιότητα και δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για την καταστροφή, αλλά εκείνη δεν δίνει σημασία σε αυτά τα σχόλια: «Οι άνθρωποι θα έχουν τις απόψεις τους, ειδικά για όποιον εργάζεται σε αυτό τον χώρο. Αλλά αν το κάνεις για καλό σκοπό και ξέρεις βαθιά μέσα σου πως είσαι καλός άνθρωπος, ποτέ μην αφήσεις οποιονδήποτε να σε κάνει να νιώσεις "λιγότερος"» 

Ωστόσο, το μοντέλο αναστατώθηκε όταν ο λογαριασμός της στο Instagram, ο οποίος είχε περισσότερους από 60.000 οπαδούς και ήταν σημαντική πηγή εσόδων για εκείνη, διαγράφηκε όταν έγινε αντιληπτή η διακίνηση γυμνών φωτογραφιών. «Κάθε φορά που προσπαθώ να φτιάξω καινούργιο λογαριασμό απενεργοποιείται, και αυτό που είναι ανησυχητικό, είναι πως μερικοί ψεύτικοι λογαριασμοί μου δεν έχουν διαγραφεί. Έχω υποστεί κλοπή ταυτότητας στο Instagram» αναφέρει. 

Πηγή: Guardian