Μια Ελληνίδα στην νέα καμπάνια της Dior (vid, pics)

To Haute Couture Spring/Summer 2021 fashion week του Παρισιού ξεκίνησε δυναμικά χθες, 25 Ιανουαρίου με τον Γαλλικό οίκο Dior. Σε ψηφιακή παρουσίαση, εφόσον η πανδημία δεν επιτρέπει ακόμα συνωστισμούς, ο οίκος παρουσίασε τη νέα του συλλογή μέσα από ένα ονειρικό fashion fairy tale, σε σκηνοθεσία του γνωστού Ιταλού σκηνοθέτη Matteo Garrone. Μαζί με την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri, παρουσίασαν μια ανεπανάληπτη συλλογή. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

Η ταινία μικρού μήκους, με τίτλο «Le Château du Tarot», όπου στα γαλλικά σημαίνει το Παλάτι των Ταρώ, αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσία μέσα σε ένα μυστηριώδες κάστρο.

Το ελληνικό άρωμα στην παρουσίαση δίνει η εμφάνιση της Ροζάνας Γεωργίου στο 15λεπτο digital φιλμ του οίκου.

Η cover star του τεύχους Ιουλίου-Αυγούστου της Vogue Greece, είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε σε τόσο νεαρή ηλικία να συμπεριληφθεί στη λίστα των πιο περιζήτητων μοντέλων στον κόσμο.

Έκανε το ντεμπούτο της σε ηλικία 16 ετών στην παριζιάνικη Εβδομάδα Μόδας, πρωταγωνιστώντας στα shows των Celine, Dries Van Noten, Anna Sui και Sonia Rykiel, ενώ μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, όπως οι Prada, Louis Vuitton, Jil Sander, Marc Jacobs, Dior και Givenchy.

Έμπνευση του Οίκου είναι η τράπουλα Ταρώ που συμβολίζει το μαγικό, το ανεξερεύνητο και το πεπρωμένο. Κάθε μία από τις φιγούρες που συμμετέχουν στο φιλμ, αντιπροσωπεύουν τις αντίστοιχες κάρτες των ταρώ και είναι ντυμένες με τις δημιουργίες της συλλογής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dior Official (@dior)

Η Grazia Chiuri χρησιμοποίησε τα πιο πλούσια και πολυτελή υφάσματα για να αποδώσει τη μαγεία και το όνειρο που επιθυμούσε στις δημιουργίες της. Το ντεβορέ βελούδο, τα lamé σενίλ, τα ζακάρ μεταξωτά και η δαντέλα κιπούρ, είναι μερικά από τα υφάσματα που χρησιμοποίησε, ενώ άλλες λεπτομέρειες όπως τα ζωγραφισμένα στο χέρι Mille fleurs μοτίβα και τα χρυσά σύμβολα του ζωδιακού κύκλου, δημιουργούν ένα ονειρικό αποτέλεσμα.

Πηγή: must