Μαθητές σχεδιάζουν το πρώτο πάρκο για άτομα με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη

Tη δημιουργία του πρώτου πάρκου για άτομα με ειδικές ανάγκες στη Θεσσαλονίκη προτείνουν οι μαθητές της Α’ Λυκείου του 11ου ΓΕΛ, επιθυμώντας με αυτό τον τρόπο να δώσουν την ευκαιρία και σε άλλους συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση σε ένα ειδικά διαμορφωμένο για αυτούς πάρκο, σε ένα αθλητικό χώρο ή μία παιδική χαρά.

Οι μαθητές του 11ου λυκείου αποφάσισαν να κάνουν μία πρόταση στον δήμο Θεσσαλονίκης να δημιουργηθεί ένα πάρκο για ΑμεΑ, το οποίο θα περιλαμβάνει χώρο άθλησης αλλά και παιδική χαρά.
«Τα τελευταία χρόνια σαν σύλλογος καθηγητών και σαν σύλλογος γονέων προσπαθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να ευαισθητοποιηθούμε ως πιο πολύ γίνεται σε αυτό το κομμάτι, που λέγεται ενεργός πολίτης και σε αυτό το πλαίσιο γίνονται δραστηριότητες και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ», αναφέρει στο thestival.gr, ο Διευθυντής 11ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Γκούμας.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο σχέδιο των μαθητών είναι να κατασκευαστεί το πάρκο σε κάποιο σημείο που θα είναι κοντά σε λεωφορεία ή πάρκινγκ, προκειμένου να εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.

Την επόμενη εβδομάδα οι μαθητές θα έχουν συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρο Λεκάκη για να του παρουσιάσουν την πρότασή τους.

Πάρκο με μπασκέτες, γήπεδο Μπότσε και παιδική χαρά


Στο σχέδιο των μαθητών είναι να το πάρκο να περιλαμβάνει γήπεδο Μπότσε, μπασκέτες και παιδική χαρά προσβάσιμα στα άτομα με αναπηρία, ενώ προτείνεται να κατασκευαστεί στη συμβολή των οδών Πέτρου Συνδίκα και Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του 11ου ΓΕΛ, Άγγελο Χοτζίδη η προσπάθεια των μαθητών γίνεται σε συνέχεια μίας προσπάθειας, που είχε ξεκινήσει από το 5ο ΓΕΛ Καλαμαριάς για δημιουργία πάρκου ΑμεΑ, ωστόσο δεν προχώρησε. Η δεύτερη φάση είναι να αναζητηθεί τρόπος χρηματοδότησης για την κατασκευή του πάρκου.

Η ιδέα των μαθητών του τμήματος Α1 γεννήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθώς και την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου την περασμένη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και ομιλητής ήταν ο ηθοποιός και συγγραφέας Δημήτρης Αντωνίου.

Πηγή: thestival.gr