Μάρτιν Κόουβ: Πόσο επηρεάζει τη ζωή του ο ρόλος του Κριζ στο «Cobra Kai»

Πολλές φορές ένας ρόλος για τους ηθοποιούς φέρει επιπτώσεις στην πραγματική τους ζωή. Το ίδιο συνέβη και στη ζωή του Μάρτιν Κόουβ (Martin Kove), ο οποίος υποδύεται τον Τζον Κριζ στην τηλεοπτική σειρά «Cobra Kai».

Βασισμένο στο δημοφιλές franchise των ταινιών «Karate Kid», το «Cobra Kai» εκτυλίσσεται περίπου τρεις δεκαετίες μετά τα γεγονότα των αρχικών ταινιών.

Μιλώντας στο The Wrap για την προώθηση της σεζόν 4 του «Cobra Kai», ο Κόουβ τόνισε ότι δεν ήθελε να υποδυθεί τον Κριζ ως έναν «μονοδιάστατο σκληρό τύπο». Μίλησε επίσης για το γεγονός ότι το να παίξει τον Κριζ δεν ήταν πάντα εύκολο, εξηγώντας ότι ένα μέρος της ερμηνείας του παραμένει ακόμα και μετά το τέλος των γυρισμάτων. Ως αποτέλεσμα, όπως εξήγησε, είχε κάποιες ταραχώδεις σχέσεις στην πραγματική ζωή.

«Αρκετά κομμάτια του χαρακτήρα του Κριζ έχουν μπει στην προσωπικότητά μου που, δυστυχώς, μερικά από αυτά μου έχουν προκαλέσει προβλήματα. Γιατί παραμένει [ο χαρακτήρας του Κριζ] για όσο γίνονται τα γυρίσματα και μετά σταδιακά απομακρύνεται. Αλλά φέτος [2021], έχουμε κάνει δύο σεζόν, οπότε ο Τζον Κριζ ήταν μέσα μου για έξι μήνες. Και είναι σκληρός τύπος. Αρχίζει να επηρεάζει και άλλα πράγματα στη ζωή σου. Και πρέπει να προσέχεις. Είναι έμφυτο. Δεν είναι κάτι που μπορείς να ελέγξεις, ξέρεις;», είπε ο ηθοποιός.

«Επιτρέψτε μου να σας πω: Σε μια σχέση, είναι πολύ σκληρό. Είχα πολλές διαφορετικές ταραχώδεις σχέσεις - ίδια σχέση, αλλά πολύ ταραχώδης. Ειλικρινά, νομίζω ότι πολλά από αυτά, έχουν να κάνουν, με τις αξίες του Τζον Κριζ. Και νομίζεις ότι θα τα ξεπεράσεις γιατί είσαι ο Μάρτιν Κόουβ, δεν είσαι ο Τζον Κριζ, δεν είσαι ο χαρακτήρας -- αλλά είναι ακόμα εκεί, πολύ διακριτικά. Είναι ακόμα εκεί μέσα. Είναι κινητήρια δύναμη. Γιατί είναι νικητής. Και είσαι ηθοποιός, θέλεις να είσαι νικητής», κατέληξε ο Κόουβ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ