LOST: Πτήση με προορισμό το Ντίσελντορφ προσγειώθηκε στο... Εδιμβούργο

Την απόσταση Ντίσελντορφ με Εδιμβούργο δεν θα την έλεγες και μικρή… Κι όμως, οι επιβάτες πτήσης της British Airways που ήθελαν να ταξιδέψουν από το Λονδίνο προς το Ντίσελντορφ, τελικά κατέληξαν στο Εδιμβούργο κατά λάθος(!)

Μάλιστα, το λάθος έγινε αντιληπτό κατόπιν… εορτής (μετά την προσγείωση) και- σύμφωνα με μαρτυρίες- ο πιλότος ζήτησε από όσους επιβάτες θέλουν να πάνε στο Ντίσελντορφ να σηκώσουν το χέρι! Σημειώνεται ότι ο πιλότος τούς είχε πει «καλώς ήρθατε στο Εδιμβούργο», οι επιβάτες πίστευαν ότι επρόκειτο για αστείο...

Πώς έγινε το λάθος που έστειλε την πτήση ΒΑ3271 500 μίλια μακριά από τον προορισμό της; Η British Airways το απέδωσε σε λάθος σχέδιο πτήσης που δόθηκε στον πιλότο, από την WDL Aviation, μια γερμανική εταιρεία που εκτελούσε το συγκεκριμένο δρομολόγιο.

BA flight route map
Τελικά, αφού παρέμειναν για 2,5 ώρες στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου, για τον ανεφοδιασμό του αεροσκάφους, αυτό απογειώθηκε με προορισμό το Ντίσελντορφ. Οι επιβάτες έφτασαν κατάκοποι στον προορισμό τους έπειτα από 5 ώρες και 20 λεπτά, αντί για τη μία ώρα που έπρεπε κανονικά να διαρκέσει η πτήση! 

«Ο πιλότος δεν είχε ιδέα πώς συνέβη αυτό…. Είπε ότι δεν του έχει ξανασυμβεί και πως το πλήρωμα προσπαθούσε να βρει μια λύση», δήλωσε στον Guardian η Σόφι Κουκ, μία από τους επιβάτιδες της πτήσης. «Έγινε πολύ εκνευριστικό… Η τουαλέτες ήταν κλειστές και τους τελείωσαν τα σνακ» πρόσθεσε η γυναίκα.