Κορωνοϊός: 2 ελληνικές παραλίες στις ασφαλέστερες της Ευρώπης για καλοκαιρινές διακοπές το 2020

Κορωνοϊός: 2 ελληνικές παραλίες στις ασφαλέστερες της Ευρώπης για καλοκαιρινές διακοπές το 2020

H ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations δημοσίευσε μια λίστα με τις 10 πιο ασφαλείς παραλίες στην Ευρώπη που μπορεί να επισκεφθεί κανείς το φετινό καλοκαίρι και η Ελλάδα δεν λείπει από αυτήν. Στην εν λόγω λίστα συμπεριλαμβάνονται δύο ελληνικές παραλίες, εκ των οποίων η μία βρίσκεται στην πρώτη θέση.

«Έχετε μείνει στο σπίτι για μήνες και αυτό που σίγουρα χρειάζεστε είναι χώρος, καθαρός αέρας, ήλιος και πάνω από όλα ένα ασφαλές μέρος για εσάς και την οικογένειά σας», αναφέρει το EBD στην εισαγωγή του άρθρου του.

Σύμφωνα με όσα ανεφέρονται στο European Best Destinations, η επιλογή των παραλιών έγινε με διάφορα κριτήρια, όπως ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στον συγκεκριμένο προορισμό, το μέγεθος της παραλίας και o αριθμός τετραγωνικών μέτρων για κάθε άτομο στην παραλία.

Επίσης, οι προορισμοί επιλέχθηκαν με βάση τη μεγάλη προσφορά ιδιωτικών βιλών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών ή μεσαίων ξενοδοχείων με συγκεκριμένες υπηρεσίες υγείας και δεσμεύσεις προς τους ταξιδιώτες, καθώς και την ύπαρξη νοσοκομείων ή άλλων μονάδων υγείας στην περιοχή που δεν έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό ασθενών.

«Αυτές οι παραλίες, μερικές από τις οποίες έχουν μήκος πάνω από 100 χιλιόμετρα, είναι ιδανικές για ασφαλείς διακοπές: ακόμη και στο peak της σεζόν, η διατήρηση της απόστασης δεν θα είναι πρόβλημα», σχολιάζει το άρθρο.

Ανάμεσα τους η παραλία Μονολίθι στην Πρέβεζα και η παραλία Χαλικούνα στην Κέρκυρα.

 

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις 10 ασφαλέστερες παραλίες της Ευρώπης για το φετινό καλοκαίρι:

  1. Μονολίθι, Πρέβεζα, Ελλάδα
  2. Comporta Alentejo - Πορτογαλία
  3. Χερσόνησος Hel Πολωνία
  4. Porto Santo, Μαδέρα, Πορτογαλία
  5. Χαλικούνας, Κέρκυρα, Ελλάδα
  6. Ghajn Tuffieha Beach Riviera bay beach Μάλτα
  7. Meia Praia Lagos - Algarve - Πορτογαλία
  8. Jurmala, Λετονία
  9. Nida beach, Λιθουανία
  10. Binz Rügen, Γερμανία