Καθηγήτρια απολύθηκε όταν γυμνή της selfie έγινε viral σε κινητά μαθητών

Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη της δεν μπορούσε να φανταστεί η Λάουρα Μιράντα, μια 25χρονη καθηγήτρια Μαθηματικών σε γυμνάσιο του Μπέλπορτ των ΗΠΑ ότι η τοπλες σέλφι που έστειλε στον σύντροφο της με «παιχνιδιάρικη» διάθεση θα κατέληγε στα κινητά των μαθητών της.

Η φωτογραφία που φαίνεται πως είχε τραβηχτεί τρία χρόνια νωρίτερα έγινε viral στα κινητά των μαθητών του γυμνασίου, άγνωστο πως κι έτσι η εντυπωσιακή καθηγήτρια βρέθηκε στο… ταμείο ανεργίας τι κι αν χαρακτήρισε την φωτογραφία «αγνή» προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στον διευθυντή του σχολείου.

Ειδικότερα, το «σκανδαλώδες» στιγμιότυπο αποτυπώνει την Μιράντα να φωτογραφίζεται γυμνή από τη μέση και πάνω, μπροστά από έναν καθρέπτη .

«Με το ένα χέρι κρατάω ένα καλλυντικό και με το άλλο τραβώ τη φωτογραφία με το κινητό μου» Αναφέρει, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο του «πανικού» που ξέσπασε στην μαθητική κοινότητα αλλά και στους συλλόγους γονέων της πόλης.

Η 25χρονη επέμεινε πως δεν μπορεί να καταλάβει πως η φωτογραφία έφτασε, ειδικά μετά από 3 χρόνια στα χέρια των μαθητών της και τόνισε πως δίνει την συνέντευξη τύπου για να υπερασπιστεί τον εαυτό της. 

Η φωτογραφία ήρθε στην κατοχή ενός μαθητή της, τον περασμένο Ιανουάριο, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να την μοιράσει σε όλο το σχολείο. 

Στις 27 Μαρτίου η νεαρή καθηγήτρια απολύθηκε.

«Δεν ντρέπομαι να δείξω το πρόσωπό μου, εμφανίστηκα μπροστά σας για να υπερασπιστώ την θέση μου» Τόνισε.

«Είναι το στήθος μου, το στέρνο μου, το σώμα μου. Είναι κάτι που έπρεπε να είναι προφανές και όχι καταδικαστέο», συμπληρώνει η Λάουρα που μάλιστα κατέθεσε αγωγή 3 εκ. δολαρίων επικαλούμενη διάκριση του φύλου 

Σε κάθε περίπτωση, ο δικηγόρος του σχολείου, Τζον Ρέι, δηλώνει πως η συγκεκριμένη γυναίκα δεν θα μπορούσε να αποτελεί σωστό πρότυπο για τα παιδιά.

Η Μιράντα πάντως τονίζει στα τοπικά ΜΜΕ ότι θεωρούταν πολύ καλή στην δουλειά της, ενώ οι συνάδελφοι κάνουν λόγο για αξιόλογη καθηγήτρια Μαθηματικών.

Πηγή: skai.gr