Κλείσιμο

Η Κίνα βάζει σε τάξη το χάος των fan club: Απαγορεύει την κατηγοριοποίηση καλλιτεχνών

Η Κίνα απαγορεύει την κατάταξη διασημοτήτων σε μια προσπάθεια να διορθώσει το χάος στην κοινότητα των θαυμαστών, ώστε να αντιμετωπίσει τον διαδικτυακό εκφοβισμό και να προστατεύσει τα παιδιά.

Οι κινεζικές αρχές έχουν απαγορεύσει τις διαδικτυακές λίστες κατάταξης διασημοτήτων κατά δημοτικότητα.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που δημοσιεύτηκαν στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, όλες οι υπάρχουσες λίστες που κατατάσσουν τα κινέζικα αστέρια πρέπει επίσης να αφαιρεθούν από το διαδίκτυο.

Μπορούν να δημοσιευτούν μόνο λίστες που κατατάσσουν έργα όπως τραγούδια, ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, δίνοντας έμφαση όχι στα likes και τα σχόλια αλλά αντίθετα σε δείκτες όπως ο προσανατολισμός στην εργασία και η επαγγελματική αξιολόγηση.

Τον Ιούνιο το γραφείο της κεντρικής επιτροπής για θέματα κυβερνοχώρου ανακοίνωσε μια δίμηνη ειδική επιχείρηση με στόχο την κουλτούρα των fanclub, η οποία είπε ότι επηρεάζει αρνητικά την ψυχική υγεία των παιδιών.

Την Παρασκευή ανέφερε ότι η εργασία των τοπικών αρχών είχε επιτύχει «κάποια αποτελέσματα» και ότι τώρα χρειάζεται να αυξηθούν οι κανονισμοί.

Ο κατάλογος των 10 σημείων «για τη διόρθωση του χάους στην κοινότητα των θαυμαστών» περιλάμβανε επίσης μια αυστηρή ρύθμιση που αφορά τις εταιρείες που «τρέχουν» τα fan club αλλά και δραστηριότητες που σχετίζονται με τη συγκέντρωση χρημάτων και τη συμμετοχή παιδιών

Τον Ιούνιο, η επιτροπή είπε ότι τα παιδιά παρακινούνται να συνεισφέρουν σε εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων ή ψηφοφορίας για διασημότητες σε διαγωνιστικά προγράμματα, στις οποίες υπάρχει λεκτική κακοποίηση και διαδικτυακός εκφοβισμός.

Τα μέτρα έχουν στοχεύεσει και σε μεμονωμένες προσωπικότητες, οι οποίες έχουν προβεί σε φερόμενα οικονομικά παραπτώματα και πολιτικά ευαίσθητες ενέργειες.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες για κακοποίηση και παρενόχληση από σταρ, όπως εκείνες που έχουν γίνει για τον Kris Wu.

Η ηθοποιός και πρέσβειρα της μάρκας Fendi Zhao Wei φάνηκε επίσης να έχει απογοητευτεί, με το όνομά της να έχει αφαιρεθεί από όλα τα έργα σε μεγάλες πλατφόρμες ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς κινεζικής τηλεοπτικής εκπομπής My Fair Princess. Ο λόγος για τον οποίο είναι ασαφής.

 

Πηγή: Guardian