Η Κέιτ Μπλάνσετ θα τιμηθεί με το Ανθρωπιστικό Βραβείο του Harper's Bazaar

Η Κέιτ Μπλάνσετ θα τιμηθεί με το Ανθρωπιστικό Βραβείο στην τελετή απονομής των τιμητικών διακρίσεων σε Γυναίκες της Χρονιάς 2019 του περιοδικού Harper's Bazaar, που διοργανώνεται σήμερα στο Λονδίνο.

Αστέρι του θεάτρου και του κινηματογράφου, η ηθοποιός υποστηρίζει ένθερμα τα δικαιώματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο, είτε πρόκειται για δημιουργούς ταινιών που υποεκπροσωπούνται είτε για μητέρες πρόσφυγες, σύμφωνα με την ανακοίνωση για τη βράβευσή της.

Η Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία είναι επίσης πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο του τεύχους Δεκεμβρίου του περιοδικού και στη συνέντευξη που φιλοξενείται στις σελίδες του μίλησε για το ανθρωπιστικό της έργο.

«Όταν ανέλαβα καθήκοντα, υπήρχαν περίπου 61 εκατομμύρια εκτοπισμένοι και τώρα υπάρχουν πάνω από 70 εκατομμύρια και αυτό είναι πραγματικότητα μέσα σε λίγα χρόνια» εξηγεί.

«Το μέγεθος και η κλίμακα της κρίσης είναι τόσο σαρωτικά, ώστε είναι δύσκολο να γίνονται συσχετισμοί» τονίζει.

Επίσης διατυπώνει την εκτίμηση ότι όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών η πρόοδος είναι πολύ αργή.

«Μιλάμε ακόμα για τουαλέτες του ίδιου φύλου, μιλάμε ακόμα για τις γυναίκες στον στρατό και για ελευθερία στην αναπαραγωγή» αναφέρει η Κέιτ Μπλάνσετ απαντώντας σε ερώτηση για τις απόψεις της για τον φεμινισμό.

«Και πόσο χρόνια πριν συνέβαινε το ίδιο; Είναι αναμφισβήτητα η Ημέρα της Μαρμότας» σημειώνει.

Η Αυστραλή ηθοποιός συνέδεσε τις απόψεις με τη νέα μίνι σειρά, στην οποία πρωταγωνιστεί με τίτλο «Mrs. America» και θέμα «τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν γυναίκες» και είναι ίδιες ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα στο οποίο ανήκουν.

«Πάντα υψώνουμε σημαίες διαφορετικότητας, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα είναι οι γυναίκες να απομακρύνονται η μία από την άλλη» προσθέτει.

Στη σειρά η Κέιτ Μπλάνσετ υποδύεται την Φίλις Σλάφλι Αμερικανίδα, ηγετική φυσιογνωμία του συντηρητικού κινήματος των ΗΠΑ που είχε στρατευτεί ενάντια στην ισοτιμία των δύο φύλων.

Τα βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς του Harper's Bazaar απονεμήθηκαν πρώτη φορά το 2007 και αναγνωρίζουν τα εξαιρετικά επιτεύγματα των γυναικών στους τομείς της μόδας, του κινηματογράφου, της τέχνης, της μουσικής, της φιλανθρωπίας και της λογοτεχνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ