Γουινόνα Ράιντερ vs Μελ Γκίμπσον για ρατσισμό - ομοφοβία - Γκίμπσον: «Είναι ψεύτρα»

Η Γουινόνα Ράιντερ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Sunday Times κατηγόρησε τον Μελ Γκίμπσον ότι προέβη σε αντισημιτικά και ομοφοβικά σχόλια.
 
Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Stranger Things» ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν έχει βιώσει αντισημιτισμό στην κινηματογραφική βιομηχανία και απάντησε με πολλά παραδείγματα.
 
«Έχω… με ενδιαφέροντες τρόπους» εξήγησε. «Υπάρχουν στιγμές που οι άνθρωποι έχουν πει: “Περίμενε, είσαι Εβραία; Αλλά είσαι τόσο όμορφη!”» ανέφερε η Αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός.
 
«Υπήρχε μια ταινία στην οποία συμμετείχα πριν από πολύ καιρό, ήταν ένα έργο εποχής και ο επικεφαλής του στούντιο, ο οποίος ήταν Εβραίος, είπε ότι φαινόμουν "πολύ Εβραία" για να είμαι σε γαλαζοαίματη οικογένεια» πρόσθεσε.
 
Στο πλαίσιο αυτό, θυμήθηκε και τη δυσάρεστη αντιπαράθεση με τον Μελ Γκίμπσον.
 
«Ήμασταν σε ένα πάρτι με πολύ κόσμο με έναν από τους καλούς μου φίλους» είπε. «Και ο Μελ Γκίμπσον κάπνιζε πούρο, και όλοι μιλούσαμε και είπε στον φίλο μου, ο οποίος είναι ομοφυλόφιλος: «Περίμενε, θα κολλήσω AIDS;». Και τότε προέκυψε κάτι για τους Εβραίους και είπε: «Εσύ απέφυγες τον φούρνο, έτσι;».
 
Η Ράιντερ σημείωσε ότι ο Μελ Γκίμπσον «προσπάθησε» να ζητήσει συγγνώμη αργότερα.
 
Εκπρόσωπος του Γκίμπσον κλήθηκε από το Variety για σχολιασμό, αλλά δεν απάντησε στο αίτημα.
 
Ο Γκίμπσον είχε αξιοσημείωτη αντισημιτική έκρηξη το 2006 κατά τη σύλληψη του επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Μια αστυνομική αναφορά αποκάλυψε ότι είπε: «Οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για όλους τους πολέμους στον κόσμο!» 

Σε δηλώσεις του στο Variety το 2016 εξήγησε ότι «ήταν ένα ατυχές περιστατικό». «Ήμουν θυμωμένος και με συνέλαβαν. Με ηχογράφησε παράνομα ένας αδίστακτος αστυνομικός που δεν διώχθηκε ποτέ για αυτό το έγκλημα. Και ο αστυνομικός και μέλη του αποκαλούμενου Τύπου δημοσίευσαν την αναφορά για κέρδος. Δεν είναι δίκαιο. Υποθέτω δεν μου επιτρέπεται να πάθω νευρική κρίση ποτέ» τόνισε.

Γκίμπσον: «Είναι ψεύτρα» - Ανταπάντηση Ράιντερ

Ο Μελ Γκίμπσον διέψευσε τις δηλώσεις της Ράιντερ. Με δήλωσή του στο Variety, εκπρόσωπος του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού και σκηνοθέτη είπε ότι όσα ανέφερε η ηθοποιός είναι «100% αναληθή».   «Είπε ψέματα πριν από μια δεκαετία, όταν μίλησε στον Τύπο και λέει ψέματα και τώρα» ανέφερε.

«Προσπάθησε να έρθει σε επαφή μαζί της, πριν από πολλά χρόνια, για να την αντιμετωπίσει για τα ψέματα της και αρνήθηκε να βρεθεί απέναντί του» σημειώνεται στην απάντηση του εκπροσώπου του Μελ Γκίμπσον.

 Η Γουινόνα Ράιντερ αντέδρασε στη διάψευση του ηθοποιού. «Πιστεύω στη λύτρωση και τη συγχώρεση, και ελπίζω ότι ο κ. Γκίμπσον βρήκε έναν υγιή τρόπο για να αντιμετωπίσει τους δαίμονες του, αλλά δεν είμαι ένας από αυτούς. Γύρω στο 1996, ο φίλος μου Κέβιν Οκόιν και εγώ γίναμε αποδέκτες ρητορικής μίσους. Είναι μια οδυνηρή και ζωντανή ανάμνηση για μένα. Μόνο με την αποδοχή της ευθύνης για τη συμπεριφορά μας σε αυτήν τη ζωή, μπορούμε να επανορθώσουμε και να σεβαστούμε αληθινά ο ένας τον άλλον και του εύχομαι να είναι καλά στο ταξίδι της ζωής του» υπογράμμισε.
   
 

 
Η Ράιντερ, η οποία πρωταγωνίστησε πρόσφατα στο «The Plot Against America», είπε στη συνέντευξη ότι «δεν είναι θρησκευόμενη, αλλά προσδιορίζεται». «Είναι δύσκολο για μένα να μιλώ γιατί είχα οικογένεια που πέθανε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οπότε πάντα με συναρπάζει εκείνη η εποχή» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ