«Γλυκές Αλχημείες» με γλυκά χωρίς περιορισμούς την Κυριακή 1 Μαρτίου

Ο Στέλιος Παρλιάρος αγαπά τη ζάχαρη και δεν το κρύβει! Η Ίρις και ο Κωνσταντίνος όμως, σκοπεύουν να τον πείσουν να φτιάξει επιδόρπια για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να καταναλώσουν ζάχαρη.

Μπορούμε να δημιουργήσουμε γλυκά χωρίς περιορισμούς; Θα έχουμε ωραίο γευστικό αποτέλεσμα αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με μέλι ή χουρμάδες; Ποιες είναι οι ελληνικές υπερτροφές που υπόσχονται υπέροχη γεύση ενώ παράλληλα αποτελούν "βόμβες" θρεπτικών συστατικών; Οι τρεις τους συνομιλούν με μια διατροφολόγο και μαθαίνουν τις κατηγορίες των ανθρώπων με διατροφικές ιδιαιτερότητες, παίρνουν απαντήσεις σχετικά με το πώς διαχειριζόμαστε τα γλυκά στην περίπτωση των παιδιών και γνωρίζουν τα υγιεινά υλικά που μπορούμε να εντάξουμε στην παρασκευή γλυκών.

Προμηθεύονται ξερά φρούτα και ξηρούς καρπούς, ταχίνι, σουσάμι και άλλα υλικά γεμάτα γεύση και θρεπτικά συστατικά και ο Στέλιος αποδέχεται την πρόκληση και εμπνέεται τρία μοναδικά επιδόρπια που απολαμβάνουμε χωρίς περιορισμούς. Εκμεταλλεύεται τα μήλα της εποχής και φτιάχνει το λαχταριστό γερμανικό γλυκό, στρούντελ, σε μια διαφορετική εκδοχή του: χωρίς ζάχαρη, με χουρμάδες, ξερά σύκα και σταφίδες. Μια τούρτα σοκολάτας με γιαούρτι και μπισκότα είναι το ιδανικό επιδόρπιο για παιδιά αλλά και ανθρώπους που δεν θέλουν να καταναλώσουν ζάχαρη. Τέλος, ένα διαφορετικό "προφιτερόλ" που αποτελείται από μπισκότα που περιχύνονται με τρεις διαφορετικές σος με βάση το ταχίνι για να επιλέξουμε αυτή που προτιμάμε.

Εναλλακτικά γλυκά που θα μας φτιάξουν τη διάθεση χωρίς να αισθανθούμε ενοχές, στις Γλυκές Αλχημείες με τον Στέλιο Παρλιάρο, την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 12.10 στον ΣΚΑΪ.

Πηγή: skai.gr