Γλυκές Αλχημείες με φοιτητικά γλυκά

Τι γλυκά μπορεί να φτιάξει κάποιος με ελάχιστα υλικά; Ο Στέλιος Παρλιάρος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη αποστολή να δημιουργήσει ένα λαχταριστό γλυκό με δύο μόνο υλικά, όταν η Ίρις και ο Κωνσταντίνος αποφασίζουν να επισκεφθούν μια φίλη τους φοιτήτρια και να κάνουν… επιτόπια έρευνα στο ψυγείο της.

Η φοιτητική ζωή δίνει έμπνευση στον Στέλιο, ο οποίος δημιουργεί γλυκές απολαύσεις, εύκολες και γρήγορες, που απευθύνονται σε όλους, ακόμα και σε εκείνους που δεν έχουν καμία σχέση με την κουζίνα.

Με ένα σοκολατούχο γάλα και ξηρούς καρπούς φτιάχνει μια γρήγορη σοκολατένια κρέμα κατσαρόλας, ιδανική για τις… ξαφνικές λιγούρες. Ένα φλιτζάνι καφές συνδυάζεται τέλεια με μπισκότα σαμπλέ σοκολάτας. Τραγανά και σοκολατένια, δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Τέλος, η Ίρις και ο Κωνσταντίνος μαθαίνουν τον τρόπο να φτιάξουν ένα εύκολο ψωμί χωρίς μαγιά. Πάνω στις ζεστές φέτες του απλώνουμε βούτυρο και μαρμελάδα, ταχίνι και μέλι, φυστικοβούτυρο ή ό,τι άλλο προτιμάμε και έχουμε ένα απολαυστικό σνακ σε χρόνο μηδέν.

Τρία λαχταριστά γλυκά που μπορούμε να φτιάξουμε με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, ακόμα και σε φοιτητικό!

Γλυκές Αλχημείες Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 17.40 στον ΣΚΑΪ
 

Πηγή: skai.gr