Γκρι φώκια καταγράφεται για πρώτη φορά να χτυπά «παλαμάκια» κάτω από το νερό (Vid)

Μετά από 17 χρόνια προσπαθώντας να καταγράψει μια γκρι φώκια να χτυπά «παλαμάκια» με τα πτερύγιά της στην άγρια φύση, ο Δρ Ben Burville, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Newcastle, συνέλαβε την ξεχωριστή αυτή στιγμή, κάτω από το νερό, σε βίντεο.

 

 

Ενώ τα αιχμαλωτισμένα ζώα συχνά εκπαιδεύονται για να χτυπήσουν παλαμάκια για την ανθρώπινη ψυχαγωγία - αυτή η γκρίζα φώκια φαίνεται να το κάνει ελεύθερα σε ένα φυσικό περιβάλλον, καθιστώντας αυτή μια ξεχωριστή στιγμή παλιά αόρατη στην άγρια φύση. 

Το βίντεο γυρίστηκε κοντά στα νησιά Farne στα ανοικτά των ακτών του Northumberland. Αυτά τα θαλάσσια θηλαστικά επικοινωνούν κυρίως φωνητικά και κάνουν κρουστικούς ήχους, όπως χτύπημα νερού με πτερύγια ή ουρές στην επιφάνεια, που περιλαμβάνουν μόνο ένα φτερό κάθε φορά. 

Εντούτοις, σε αυτό το υλικό, η γκρίζα φώκια φαίνεται ότι χτυπά τα πτερύγια τουλάχιστον επτά φορές. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι αρσενικές φώκιες «χτυπούν» τα πτερύγια τους για να εμποδίζουν τους ανταγωνιστές και να προσελκύσουν συντρόφους. 

Το βίντεο αποτελεί μέρος μιας διεθνούς μελέτης υπό την ηγεσία του Πανεπιστημίου Monash στην Αυστραλία και έχει πρόσφατα δημοσιευθεί στο περιοδικό Marine Mammal Science στο πλαίσιο του #ProjectGrypus, του μεγαλύτερου αρχείου βιντεοσκόπησης της υποβρύχιας γκρίζας φώκιας.

Πηγή: Ruptly TV