Κλείσιμο

«Game of Thrones»: Το HBO ξόδεψε 30 εκατομμύρια δολάρια για το πρίκουελ που δεν έγινε... ποτέ

Πάνω από τρία χρόνια έχουν περάσει από τότε που το HBO ανακοίνωσε ότι το πρώτο πρίκουελ του Game of Thrones θα είναι αυτό που θα μας μεταφέρει χιλιάδες χρόνια πριν κατά τη διάρκεια της μεγάλης νύχτας.

Η σειρά πήρε το πράσινο φως, επιλέχθηκε το καστ, γυρίστηκε το πρώτο επεισόδιο, αλλά τελικά το κανάλι αποφάσισε να μην προχωρήσει στην υλοποίηση του δίνοντας τη θέση στο House of Dragon.

Μέσα από ένα νέο βιβλίο που αφορά την ιστορία του HBO μαθαίνουμε το κόστος όλης αυτής της προσπάθειας που εγκαταλείφθηκε από τον τότε πρόεδρου του ψυχαγωγικού τομέα της WarnerMedia, Bob Greenblatt.

«Είχαν ξοδέψει ήδη 30 εκατομμύρια δολάρια για τον πιλότο του πρίκουελ όταν πήγα εκεί. Όταν είδα το τελικό αποτέλεσμα είπα στο αφεντικό του HBO (σ.σ. Casey Bloys), ότι δεν λειτουργεί και δεν είναι αντάξιο της αρχικής σειράς. Δεν διαφώνησε μαζί μου» τόνισε αρχικά.

Όπως λέει, η πίεση για ένα καλό αποτέλεσμα ήταν τεράστια και θεωρεί σωστή την απόφαση να μην προχωρήσει τελικά εκείνο το πρότζεκτ αφού δεν θα λειτουργούσε.

Η περιγραφή της σειράς όπως είχε δοθεί τότε από το HBO ήταν η εξής:

Εξελίσσεται χιλιάδες χρόνια πριν τα γεγονότα του Game of Thrones και καταγράφει την… κατηφόρα του κόσμου από τη χρυσή εποχή των ηρώων στην πιο σκοτεινή του ώρα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Από τα τρομακτικά μυστικά της ιστορίας του Γουέστερος μέχρι την πραγματική καταγωγή των White Walkers, τα μυστήρια της Ανατολής και τους Σταρκ των θρύλων… δεν είναι η ιστορία που νομίζουμε ότι ξέρουμε.

Το House of Dragon που προχώρησε τελικά είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται να δούμε την πρώτη σεζόν του μέσα στο 2022.

Πηγή: Roxx
TAGS: Σειρά