Fake news και Εκκλησία

Για πρώτη φορά στα ελληνικά αλλά και τα διεθνή δημοσιογραφικά και πανεπιστημιακά χρονικά προσεγγίζεται και αναλύεται ένα από τα σημαντικότερα φαινόμενα της εποχής μας, τα Fake News στον χώρο της Θρησκείας και οι επιπτώσεις τους στην κοινωνία, την πολιτική ακόμη και τις διακρατικές σχέσεις.

Με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» και την συμμετοχή του Τμήματος Θεολογίας και του Τμήματος Δημοσιογραφίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου διοργανώνεται διήμερο συνέδριο υπό τον τίτλο «Fake News & Εκκλησία: Όταν η αλήθεια δοκιμάζεται στον φυσικό της χώρο».

Τι συμβαίνει όταν η αλήθεια δοκιμάζεται σε έναν χώρο που θεωρείται το κατεξοχήν καταφύγιό της; Ποιες είναι οι συνέπειες όταν το ψεύδος υποδύεται την αλήθεια, όταν η αλήθεια χρησιμοποιείται διαστρεβλωμένη ή και κατασκευασμένη ακόμη, προκειμένου να αποτελέσει μέσο χειραγώγησης των μελών της Εκκλησίας οι οποίοι είναι ταυτόχρονα  ψηφοφόροι; Επηρεάζεται, και πόσο εν τέλει η Δημοκρατία σε μια χώρα, όταν τα θρησκευτικά πιστεύω των πολιτών της αλλοιώνονται;

Επιφανείς πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και κληρικοί θα επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις στα παραπάνω αλλά και  σε ακόμη περισσότερα ερωτήματα προσεγγίζοντας το φαινόμενο απ’ όλες τις πλευρές του.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Μαΐου στην Αίθουσα Τελετών της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ στην Θεσσαλονίκη.
Πηγή: skai.gr