Eurovision: Η Βρετανία επιρρίπτει ευθύνες στη διαδικασία επιλογής και όχι στο Brexit

Στον απόηχο της σκληρής ήττας της Βρετανίας στην Eurovision, η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε σήμερα να επιρρίψει ευθύνες στο Brexit και εκτίμησε πως η διαδικασία επιλογής των υποψηφίων της στον μουσικό διαγωνισμό θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

Το Σάββατο, ο Άγγλος τραγουδιστής Τζέιμς Νιούμαν, που εκπροσωπούσε το Ηνωμένο Βασίλειο, κατετάγη τελευταίος στον διαγωνισμό στο Ρότερνταμ, στην Ολλανδία. Το τραγούδι του, "Embers", ήταν το μοναδικό τραγούδι που δεν έλαβε κανέναν πόντο, κάτι που δεν έχει συμβεί στη χώρα παρά μόνο μία φορά, το 2003.

Ερωτηθείσα σχετικά με τους λόγους της αποτυχίας αυτής, η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου Λιζ Τρας διαβεβαίωσε πως «δεν σκέφτεται πως πρόκειται για μια αντίδραση» ή κάποιου είδους εκδίκηση «μετά το Brexit», λίγους μήνες μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή τελωνειακή ένωση και την ενιαία αγορά. 

«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα θεμελιώδες πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε τις ερμηνείες μας και τους τραγουδιστές μας για τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision», είπε η υπουργός, σε δηλώσεις της στο βρετανικό δίκτυο LBC. 

Η ίδια επισήμανε ότι η χώρα έχει «ανάγκη περισσότερο ανταγωνισμό για να βρει τον καλό συμμετέχοντα» κι ενώ η Βρετανία είχε τερματίσει τελευταία και στον διαγωνισμό του 2019.

Οι μελλοντικοί συμμετέχοντες «θα πρέπει να έχουν δοκιμαστεί περισσότερο από το κοινό», συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για την ενδεχόμενη διοργάνωση μουσικών διαγωνισμών, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το LBC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ