Κλείσιμο

Eurovision 2022: Έκπληξη με τραγούδι George Michael ετοιμάζει η Κύπρος;

Mια μεγάλη έκπληξη φαίνεται πως να ετοιμάζει το RIK για τον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2022. Δημοσίευμα του Eurovisionfun παρουσιάζει αποκλειστικά όλα όσα σχεδιάζει το ΡΙΚ τον τελευταίο καιρό σε σχέση με την συμμετοχή της Κύπρου.  Αυτό που έχει ειπωθεί και είναι γνωστό μέχρι στιγμής είναι ότι το ΡΙΚ θέλει στην επόμενη είσοδό του να έχει έντονο το κυπριακό στοιχείο, στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Τορίνο.

Ο υπεύθυνος τύπου της κυπριακής αποστολής, Ανδρέας Αναστασίου, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της Μελίνας Καραγεωργίου στο ΡΙΚ, Europhoria, δήλωσε ότι το 2022 θα είναι μια χρονιά που το κυπριακό ταλέντο θα αναδειχθεί στον διαγωνισμό. «Όπως μας είπαν άνθρωποι του ΡΙΚ, αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα εκπροσωπηθεί από Κύπριους στη Eurovision 2022, χωρίς να διευκρινιστεί αν αυτό αφορά τον καλλιτέχνη ή μόνο τους δημιουργούς».

Συνθέτης-έκπληξη στη Eurovision 2022

Το ΡΙΚ, αναφέρει το δημοσίευμα,  ακολουθεί την ίδια μέθοδο επιλογής που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια. Στην αρχή επιλέγουν το τραγούδι και μετά έχοντας το τραγούδι και μια ολοκληρωμένη πρόταση, ψάχνουν να βρουν τον καλλιτέχνη.

«Για την Eurovision 2022 και σύμφωνα με αποκλειστικές και ασφαλείς πληροφορίες, το ΡΙΚ σχεδιάζει να εκπροσωπηθεί με ένα τραγούδι με την υπογραφή του Τζορτζ Μάικλ».

«Ο Γιώργος Μιχαήλ ή Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο, αλλά με Κύπριο πατέρα, όπως καταδεικνύει το όνομά του. Ασχολήθηκε με την μουσική από πολύ μικρός, ενώ κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση αρχικά ως μέλος των Wham και αργότερα ως σόλο καλλιτέχνης. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ποπ σταρ των 80s και 90s, ενώ μετράει δεκάδες επιτυχίες».

«Ο επιτυχημένος τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή το 2016, αλλά έχει αφήσει μια μεγάλη κληρονομιά από ανέκδοτα κομμάτια. Ένα από αυτά τα τραγούδια που δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει, θέλει την ομάδα του ΡΙΚ να φροντίζει να είναι η επόμενη κυπριακή συμμετοχή στον διαγωνισμό», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η πρόταση σε γνωστό Έλληνα τραγουδιστή

Όπως πληροφορείται η συγκεκριμένα ιστοσελίδα «από το περιβάλλον γνωστού Έλληνα τραγουδιστή, το ΡΙΚ έχει ήδη επικοινωνήσει μαζί του, προτείνοντάς του να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision 2022 με το τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ».

«Ο εν λόγω καλλιτέχνης επιφύλαξε την απάντησή του, περιμένοντας φυσικά να ακούσει πρώτος το προτεινόμενο τραγούδι. Από το περιβάλλον του πάντως υπάρχουν κάποιες σοβαρές επιφυλάξεις», σημειώνεται.

«Η βασική και η πιο αναμενόμενη επιφύλαξη φυσικά είναι αν ένα τραγούδι του George Michael, το οποίο ως τραγουδοποιός ήταν επιτυχημένο κυρίως στις δεκαετίες του '80 και του '90, μπορεί να ανταποκριθεί μουσικά στις απαιτήσεις του διαγωνισμού το 2022. Επιπλέον, υπάρχει φόβος ότι επειδή είναι ένα τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ, το οποίο δεν ζει πια, θεωρείται από κάποιους συναισθηματικός εκβιασμός. Τέλος, αν και φυσικά μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο όνομα στην παγκόσμια μουσική ιστορία, υπάρχουν ανησυχίες για επανάληψη της ιστορίας με την Bonnie Tyler, όπου το όνομά της από μόνο του δεν ήταν αρκετό για να φέρει αρκετούς πόντους στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013, καταλαμβάνοντας την 19η θέση», αναφέρει.

«Για όλους τους παραπάνω λόγους, η ομάδα του καλλιτέχνη θα δώσει την τελική της απάντηση στο ΡΙΚ, μόλις έχει το τραγούδι στα χέρια του και θα είναι δυνατή η αξιολόγηση όλων των δεδομένων», σημειώνεται.

Πηγή: Sigma Live